x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Belgienii se vad in finala campionatului din Rusia!

Cupa Mondiala 2018: Belgienii se vad in finala campionatului din Rusia!

05 Iul 2018   •   07:51
Cupa Mondiala 2018: Belgienii se vad in finala campionatului din Rusia!

"Simt că vom juca finala", a declarat fostul mare portar belgian Jean-Marie Pfaff, care vede naţionala ţării sale în ultimul act al cupei Mondiale 2018 din Rusia.

 

Pfaff, care a contribuit la cea mai mare performanţă a Belgiei la un Mondial, calificarea în semifinale în 1986, a fost invitat de preşedintele FIFA, Gianni Infantino, la turneul din Rusia. 

Pfaff a văzut din tribune cum Belgia a învins dramatic Japonia în optimi de finală (3-2). Fostul portar este optimist înaintea meciului cu Brazilia, din sferturi de finală. 

"Simt că vom juca finala. Fiecare finalistă sau câştigătoare a Mondialului are parte o dată de emoţii mari pe traseu. Cu noi s-a întâmplat deja (contra Japoniei - n. r.). Brazilia? Îi vom învinge. S-ar putea să fie mai uşor decât cu Japonia. Hai să fim sinceri! Cine spune Brazilia, spune Neymar. Pe vremea mea, pericolul venea de peste tot. De la Zico, Socrates, Falcao, Junior", a afirmat Pfaff. 

Dacă actuala generaţie a "diavolilor roşii" va atinge finala, atunci Pfaff nu va mai face parte din cea mai bună echipă a Belgiei din toate timpurile, dar aceasta nu-l afectează: "Nicio problemă! Semifinala noastră va rămâne pentru totdeauna o prestaţie în genul lui Eddy Merckx (faimosul ciclist belgian - n. r.). E imposibil să compari cele două echipe. Acum toţi joacă la cele mai mari cluburi. Atunci eu eram singurul la un club cu adevărat de top, ca portar al lui Bayern". AGERPRES 

 

×