x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Croatul Danijel Subasic, avertizat de FIFA

Cupa Mondiala 2018: Croatul Danijel Subasic, avertizat de FIFA

06 Iul 2018   •   14:34
Cupa Mondiala 2018: Croatul Danijel Subasic, avertizat de FIFA

Comisia de disciplină a FIFA i-a dat un avertisment portarului croat Danijel Subasic, care, după meciul cu Danemarca din optimile Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, a afişat un tricou cu un mesaj de omagiu pentru prietenul său Hrvoje Custic, decedat în urmă cu zece ani. 

 

FIFA l-a sancţionat pe Subasic, eroul Croaţiei în acel meci, după ce a parat trei penalty-uri, pentru că acţiunea sa încalcă regulamentul privind echipamentul de joc. 

După meciul cu Danemarca, Subasic şi-a dat jos tricoul de joc şi a rămas într-un tricou cu fotografia ''îngerului'' său Custic şi a numărului 24, căruia i-a dedicat victoria. Prietenul lui Subasic a decedat tragic în 2008, la un meci din liga croată, după ce s-a lovit de un parapet de beton din apropierea terenului în timp ce lupta pentru balon cu un adversar. 

Comisia de disciplină a FIFA a amendat federaţia croată cu 70.000 euro, pentru că a încălcat reglementările privind mijloacele de comunicare media şi marketing, din cauza expunerii unor băuturi neautorizate de către internaţionalii croaţi în timpul meciului cu Danemarca din optimi. AGERPRES

Croaţia va întâlni Rusia, echipa gazdă, în meciul care va avea loc sâmbătă, de la ora 21,00 (ora României), la Soci (stadionul Fişt, TVR 1, TVR HD), în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2018. 

×