x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: "Epoca de aur a Germaniei a apus"

Cupa Mondiala 2018: "Epoca de aur a Germaniei a apus"

27 Iun 2018   •   16:59
Cupa Mondiala 2018: "Epoca de aur a Germaniei a apus"

"Epoca de aur a Germaniei a apus", a declarat fostul mare atacant englez Gary Lineker pentru ziarul Bild, înaintea meciului de miercuri dintre Mannschaft şi Coreea de Sud, decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2018.

 

Lineker a comentat evoluţiile campioanei en titre la actualul turneu, încheiate cu o înfrângere (0-1 cu Mexic) şi o victorie (2-1 cu Suedia) în Grupa F.

"Epoca de aur a Germaniei, încoronată acum patru ani, a apus. Naţionala Germaniei a devenit mai fragilă, insuficient de mobilă, mai lentă în apărare şi deci foarte vulnerabilă pe contraatac. Pentru mine Germania nu făcea parte dintre favorite înaintea Mondialului", a spus Lineker, golgheterul CM 1986.

Fostul atacant crede că înfrângerea suferită de Mannschaft în faţa Mexicului este una istorică: "Nu-mi amintesc să fi văzut o evoluţie atât de haotică a unei naţionale a Germaniei. Sunt de aceeaşi părere cu Mats Hummels, care a criticat clar jocul echipei sale."

Lineker a vorbit şi despre selecţionerul Joachim Loew: "Este cu adevărat greu să-l critici. Are un bilanţ remarcabil, încununat de titlul mondial câştigat în 2014. A fost însă o greşeală să renunţe la Leroy Sane."

Germania şi Anglia ar putea fi adversare în sferturile de finală ale ediţiei din acest an. AGERPRES

×