x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Fotbalistii rusi nu vor primi nimic de la stat!

Cupa Mondiala 2018: Fotbalistii rusi nu vor primi nimic de la stat!

05 Iul 2018   •   14:37
Cupa Mondiala 2018: Fotbalistii rusi nu vor primi nimic de la stat!

Fotbalistii echipei nationale a Rusiei nu vor primi nici un fel de stimulare financiara din partea statului pentru prestatia lor la Cupa Mondiala 2018, au anuntat surse de la Moscova, citate de presa locala. 

 

"Nu vor exista nici un fel de plati. Cu ce difera Cupa Mondiala de campionatele mondiale la alte categorii sportive? Dupa un astfel de campionat, statului nu plateste nimic sportivilor. Olimpiada este altceva, acolo sunt reprezentate multe sporturi", au explicat respectivele surse. 

Potrivit acestora, fondurile alocate de FIFA pentru prezenta la CM vor fi distribuite de Federatia rusa de fotbal. Jucatorii selectionatei au cstigat deja 16 milioane dolari, din care 8 milioane vor reveni Federatiei. 

Presa sustine ca, din acesti bani, fiecare fotbalist al echipei nationale va incasa 45.000 de euro, cate 15.000 de euro pentru fiecare victorie. Locul patru va fi recompensat cu 22 de milioane de dolari, pozitia a treia cu 24 milioane, a doua si prima cu 28, respectiv 38 de milioane de dolari.

In sferturile Cupei Mondiale, Rusia, tara gazda a turneului, va intalni Croatia. Meciul a fost programat pentru sambata, 7 iunie, pe stadionul Fist, din Soci. 

 

×