x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Nordicii au ales soarele Marii Negre

Cupa Mondiala 2018: Nordicii au ales soarele Marii Negre

18 Iun 2018   •   18:24
Cupa Mondiala 2018: Nordicii au ales soarele Marii Negre

"In mai, noi inca mai dam zapada de pe masini", spune Helgi Kolvidsson, antrenorul secund al selectionatei Islandei. Rusia, cu capitala ei sugrumata de ambuteiaje, cu frigul sau siberian, glacial, dar si cu ape limpezi si albastre ce mangaie poalele muntilor Caucaz si in care se reflecta siluetele hotelurilor de lux la 1500 kilometri sud de Moscova, i-a sedus pe danezi, suedezi si islandezi, care si-au stabilit aici centrul principal de antrenament.

 

"Chiar ne-am bucurat sa venim aici. Dupa meciul nostru in friguroasa Moscova, am regasit cu placere casa noastra de la Marea Neagra", a glumi antrenorul, care, de la hotel la complexul sportiv merge cu bicicleta. Casa lor? Un hotel retras, aflat la cinci minute de centrul Kabardinka, situat de-a lungul unei deal impadurit si amenajat ca un adevarat sanatoriu, cu spa si spatii de tratament.

In oras, turistii rusi fie stau tolaniti la soare pe plaja, fie ingroasa randurile cozilor la saslik sau ceburiki, doua specialitati culinare din Caucaz. Iar nordicii nu s-au inselat, alegand aceasta regiune, miznd pe calcul si discretia localnicilor, care ii privesc, totusi, cu multa curiozitate pe acesti straini veniti la Cupa Mondiala de fotbal.

 

 

 

×