x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Nu luati in Rusia aparatura electronica!

Cupa Mondiala 2018: Nu luati in Rusia aparatura electronica!

13 Iun 2018   •   14:42
Cupa Mondiala 2018: Nu luati in Rusia aparatura electronica!

Directorul Centrului national de contraspionaj si securitate al SUA, William Evanina, i-a avertizat pe suporterii americani plecati in Rusia pentru Campionatul mondial de fotbal, in legatura cu eventuale atacuri din partea hackerilor rusi sau chiar a guvernului rus.

 

In acest sens, oficialul i-a indemnat pe iubitorii sportului cu balonul rotund sa lasa acasa orice dispozitive electronice. "Daca intentionati sa luati cu voi telefonul mobil, o tableta sau alte asemenea aparate, este posibil sa gresiti. Orice date si informatii stocate pe aceste dispozitive pot ajunge in posesia guvernului rus sau a infractorilor cibernetici", a explicat Evanina.

Potrivit spuselor sale, cei mai expusi sunt corporatistii si functionarii guvernamentali. Dar nici suporterii obisnuiti nu sunt scutiti de riscuri si, prin urmare, trebuie sa fie foarte vigilenti.

"Daca va descurcati fara astfel de dispozitive, nu le luati. Daca nu, cumparati-va alt telefon sau luati unul pe care nu il folositi in mod regulat si, cand nu aveti nevoie de el, scoateti bateria", a continuat Evanina.

×