x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: "Sa nu fim euforici", spune selecţionerul Rusiei

Cupa Mondiala 2018: "Sa nu fim euforici", spune selecţionerul Rusiei

06 Iul 2018   •   17:42
Cupa Mondiala 2018: "Sa nu fim euforici", spune selecţionerul Rusiei

"Nu trebuie să fim euforici", a avertizat selecţionerul Rusiei, Stanislav Cercesov, înaintea meciului de sâmbătă împotriva Croaţiei, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, scrie France Football. 

 

Cercesov a vorbit despre felul cum poate fi evitat excesul de încredere după victoria cu Spania din optimi de finală. 

"Ca antrenor, încerc să nu mă uit la televizor şi să nu citesc ziarele, mă concentrez asupra meseriei mele. Cred că jucătorii procedează la fel. Ziariştii îşi pot permite să fie euforici, dar noi nu. Teoretic, Spania era una din cele mai bune echipe ale turneului, însă de acum fiecare echipă joacă totul pe fiecare meci, aşa că va trebui să jucăm din primul minut", a spus Cercesov. 

Întrebat dacă este un avantaj sau un inconvenient faptul că aproape toţi jucătorii săi evoluează în Rusia, tehnicianul a răspuns: "Lucrul cel mai important nu este unde joci, ci la ce nivel o faci. Dacă unii jucători sunt în campionate străine, de un nivel mai ridicat decât în Rusia, e foarte bine pentru ei şi pentru echipă, asta poate fi un atu. Ne descurcăm însă cu ce avem la îndemână. S-a putut vedea că a juca în străinătate nu e o soluţie miracol. În trecut am avut mulţi jucători care evoluau în străinătate, dar cu toate acestea nu am câştigat. Cel mai important este să-i pregăteşti bine." 

Cercesov s-a referit la adversarul de sâmbătă: "Croaţia este o echipă de un nivel foarte înalt, aproape la fel de înalt ca al Spaniei, dar cu alt stil de joc. Voi ţine un curs teoretic în seara aceasta, ca să le ofer jucătorilor mei toate cheile. Îi ştim pe toţi jucătorii lor, fiindcă evoluează în cele mai puternice cluburi şi în cele mai puternice campionate. Ne pregătim pentru un meci foarte greu. Croaţia îşi va modifica tactica în timpul meciului, cred eu. Ei ştiu bine să facă asta, vom fi atenţi la acest aspect". 

Meciul Rusia - Croaţia va avea loc sâmbătă, la Soci, pe stadionul Fişt. AGERPRES

×