x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Uruguay, o echipa incomoda pentru Franta

Cupa Mondiala 2018: Uruguay, o echipa incomoda pentru Franta

05 Iul 2018   •   16:24
Cupa Mondiala 2018: Uruguay, o echipa incomoda pentru Franta

Naţionalei de fotbal a Franţei nu-i convin echipele care se apără, cum este Uruguayul, adversara sa din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, a declarat Alain Giresse, fostul mare mijlocaş al echipei din Hexagon, pentru radioteleviziunea belgiană RTBF 

 

"Franţa n-a bătut niciodată Uruguayul la turneul final al Cupei Mondiale. După mine, va fi un meci diferit de cel cu Argentina (4-3 în optimi de finală - n. r.). Uruguayul a arătat altă faţă în ce priveşte angajamentul, determinarea, solidaritatea sau colectivul. În plus, au studiat jocul francezilor şi vor fi prudenţi să nu-i lase spaţii echipei Franţei, care adoră asta. Franţei nu-i plac echipele care se apără, fiindcă jucătorii săi au nevoie în primul rând de spaţiu pentru a-şi valorifica viteza. Echipa Franţei este performantă cu armele sale, cum s-a întâmplat mai ales contra Argentinei", a afirmat Giresse, care are 65 de ani. 

"Franţa poate merge până la capăt la acest turneu, puţine echipe o pot opri. Are această capacitate de a percuta şi de a-şi destabiliza adversarul cu atacuri rapide. Echipa Franţei nu ţine să aibă posesia mingii. Mi se pare că echipele regrupate au rezultate mai bune, cum s-a întâmplat deja la EURO 2016", a spus Giresse, cu care "Les Bleus" au jucat două semifinale de Cupă Mondială, în 1982 şi 1986, şi au câştigat EURO 1984, găzduit de Franţa. 

Giresse a încheiat pe locul 2 în clasamentul Balonului de Aur în 1982. La sfârşitul acelui an, echipa sa de club, Girondins de Bordeaux, a fost eliminată de Universitatea Craiova în turul 3 al Cupei UEFA. 

Meciul Franţa - Uruguayul va avea loc vineri, de la ora 17,00 (ora României), la Nijnîi Novgorod.  AGERPRES

×