x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ruşii trag de Ovidiu Petre

Ruşii trag de Ovidiu Petre

de Mihai Igirosanu    |    22 Dec 2007   •   00:00
Ruşii trag de Ovidiu Petre
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Pentru prima oară după mult timp, lotul Stelei ar putea fi subiectul unor modificări masive in această pauză competiţională de iarnă. Goian, Dică şi Ovidiu Petre sunt ofertaţi din Europa, iar antrenorul Marius Lăcătuş este plecat să urmărească mai mulţi jucători străini.

STEAUA - Se anunţă o iarnă cu schimbări in Ghencea Â


Pentru prima oară după mult timp, lotul Stelei ar putea fi subiectul unor modificări masive in această pauză competiţională de iarnă. Goian, Dică şi Ovidiu Petre sunt ofertaţi din Europa, iar antrenorul Marius Lăcătuş este plecat să urmărească mai mulţi jucători străini.

Deşi internaţionalii Dorin Goian şi Nicolae Dică erau daţi ca şi transferaţi, primul jucător important care ar putea să părăsească Ghencea este mijlocaşul Ovidiu Petre.

RECORD. Conform unor surse, cele trei echipe importante ale Rusiei - Spartak, ŢSKA şi Lokomotiv - sunt gata să ofere patru milioane de euro pentru fotbalistul adus la Steaua in urmă cu un an şi jumătate de la Poli Timişoara pentru 1,1 milioane. In cazul in care tranzacţia se va realiza, iar suma va fi confirmată, Ovidiu Petre ar putea deveni cel mai scump jucător plecat din campionatul intern, după 17 ani in care recordul a fost deţinut de transferul lui Gică Hagi de la Steaua la Real Madrid. Deşi Ovidiu Petre nu se află pe lista de disponibilizaţi, Steaua nu va refuza oferta extrem de tentantă a ruşilor. Steaua are insă o problemă. Partenerul lui Petre din centrul terenului, Florin Lovin, vrea şi el să plece, avănd o ofertă de 500.000 de euro tot din campionatul rusesc.

INTERES. Roş-albaştrii vor să se mişte rapid pentru a incheia sezonul tot printr-o prezenţă in elita Ligii Campionilor. Plecat să monitorizeze mai mulţi fotbalişti, antrenorul Marius Lăcătuş a fost prezent joi seară in Grecia, acolo unde a asistat la meciul dintre Larisa şi Nürnberg, din grupele Cupei UEFA. Se pare că tehnicianul stelist ar fi pus ochii pe doi mijlocaşi ai echipei elene, brazilianul Cleyton şi argentinianul Sarmiento. De asemenea, Lăcătuş va fi prezent sămbătă la partida de Serie B dintre Triestina şi Avellino. "Fiara" va fi atent la evoluţia uruguayanului Granoche, aflat sub contract cu echipa gazdă. Periplul lui Lăcătuş s-ar putea incheia duminică, tot in Grecia, la meciul Veria - Panionios, la echipa oaspete urmănd a evolua doi jucători de care Steaua este interesată, marocanul Djebbour şi argentinianul Manuel Fernandes.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

Ironie

Interesul Stelei pentru internaţionalul de tineret al Unirii Urziceni, Bogdan Stancu, a fost ironizat ieri de managerul general al grupării ialomiţene, fostul stelist Mihai Stoica. "Domnului patron etern, pentru că aşa am inţeles că s-a autoproclamat, ii transmit doar atăt: «Bogdan Stancu este nepreţuit». Pentru restul există Mastercard", a declarat ieri Stoica. La răndul său, impresarul jucătorului, Victor Becali, a precizat că nici nu s-a pus problema unui transfer al lui Stancu in Ghencea: "Nu s-a pus problema de nimic, deocamdată Bogdan Stancu a fost şi el accidentat in ultimele meciuri, nu a fost in cea mai bună formă, e tănăr, nu a avut o pregătire extraordinară, era normală căderea lui, are 20 de ani, tot viitorul in faţă, se simte bine la Urziceni, nu s-a discutat deocamdată problema unui transfer al lui Stancu".

Théreau, pe loc

Prezent ieri la şedinţa Adunării Generale a LPF, preşedintele Consiliului de Administraţie al Stelei, Valeriu Argăseală, a declarat: "Cyril Théreau (foto) a dat gol pentru Anderlecht, cu Getafe, am impresia că n-o să ni-l mai dea Anderlecht. După părerea mea, il vor opri". Mai mult, francezul le-a dat un răspuns steliştilor după meciul din UEFA cu Getafe şi le-a transmis că, dacă il vor, să-i plătească 600.000 de euro, atăt căt căştigă la Anderlecht.

Program

Roş-albaştrii au inceput să-şi creioneze deja programul de pregătire pentru această perioadă de intersezon. Primul meci amical pe care echipa lui Marius Lăcătuş il va susţine in 2008 va fi in compania polonezilor de la Wisla Cracovia, echipă aflată pe primul loc in campionat. Intălnirea va avea loc la 15 ianuarie in cantonamentul pe care steliştii il vor efectua in Spania, la Valencia, intre 9 şi 19 ianuarie. In plus s-au mai perfectat alte două meciuri de verificare, pentru cel de-al doilea stagiu din Cipru, cu bulgarii de la Lokomotiv şi Levski Sofia. Lista cu meciuri de pregătire va fi completată in primele zile ale anului viitor. "Urmează o perioadă importantă şi vom face totul astfel ca echipa să fie pregătită pentru reluarea sezonului", a declarat managerul sportiv, Adrian Ilie.

×
Subiecte în articol: sport petre