x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Să fie cu noroc!

Să fie cu noroc!

de Marius Mihalcea    |    16 Sep 2009   •   00:00
Să fie cu noroc!
Sursa foto: Răzvan Păsărică/Rpressport/Intact images

Trupa fostului stelist Dan Petrescu se va aşeza în această seară pentru prima dată la masa bogaţilor tocmai pe stadionul unde gruparea din Ghencea câştiga, în urmă cu 23 de ani, Cupa Campionilor Europeni.



Unirea Urziceni este cea mai mică echipă de pe harta ticsită cu nume grele a Ligii Campionilor, dar FC Sevilla lasă senzaţia că se teme de campioana României!  

MĂGULIŢI DE ADVERSARI

"Chiar dacă are totuşi un nivel tehnic limitat, campioana României este o echipă dârză. Este o formaţie sudată, unită şi compactă. Îşi cunoaşte limitele, dar aleargă mult, are agresivitate.

Cred că e o provocare pentru ei să joace în Liga Campionilor, iar contra noastră vor încerca să dea totul şi să lase o bună impresie, pentru că oricum nu au nimic de pierdut", a spus secretarul tehnic al grupării andaluze, Victor Orta. Mijlocaşul argentinian Diego Perotti a tras la rândul său semnalul de alarmă: "Unirea Urziceni a câştigat campionatul în România şi nu putem spune că Sevilla este favorită clară, se joacă 11 la 11 şi orice se poate întâmpla. Nu ştim multe despre Unirea, este o echipă necunoscută şi trebuie să fim prudenţi, sunt convins că nu va fi un meci uşor". Mai încrezător a părut atacantul Alvaro Negredo, adus în această vară de la Real Madrid: "Calitatea inferioară a adversarei, despre care tot vorbeşte lumea, nu ne va face pe noi să o subestimăm. Dacă avem această mentalitate înseamnă că nu suntem echipă mare. Cred că avem destulă valoare ca să câştigăm acest joc".

De partea cealaltă, Dan Petrescu nu este deloc încântat de faptul că va debuta în Ligă tocmai în fieful celei mai puternice formaţii din grupă. "Nu-mi doream să începem la Sevilla, o echipă care are o experienţă foarte mare în competiţiile continentale. Trebuie să încercăm să nu le oferim spaţii spaniolilor, să-i ţinem cât mai departe de poarta noastră. Oricum, jucătorii mei nu merg la Sevilla pentru a face schimb de tricouri cu vedetele din tabăra adversă, cum fac unii fotbalişti români. Noi mergem peste tot să câştigăm, indiferent de valoarea adversarului, aşa vor sta totdeauna lucrurile la această echipă cât voi fi eu antrenor", a spus tehnicianul Unirii.

Program

Din delegaţia Unirii Urziceni, care a plecat spre Sevilla ieri-dimineaţă, cu o cursă charter, de pe Aeroportul "Henri Coandă", fac parte şi selecţionerul Răzvan Lucescu, preşedintele Sportului Studenţesc, Vasile Şiman, şi fostul boss al defunctei FC Naţional, Gino Iorgulescu. "Unirea este o echipă organizată, care poate contracara în anumite momente jocul foarte bun al Sevillei. În sezonul trecut, Unirea a demonstrat că se poate, iar câştigarea titlului nu a fost neapărat un miracol, ci o surpriză. La Sevilla, dacă va câştiga chiar va fi o surpriză mare, dar să aşteptăm meciul, să vedem ce se va întâmpla. Nu am venit cu echipa pentru a-i vedea la lucru doar pe Bălan şi Varga, ci pe toţi ceilalţi jucători ai Unirii", a declarat Vasile Şiman, cel care şi-a dat în cele din urmă acordul ca Tibi Bălan şi Dacian Varga să activeze din nou la Unirea sub formă de împrumut pe o perioadă de jumătate de an. Aseară, de la ora 20:00, Dan Petrescu a susţinut conferinţa de presă, care a fost urmată de antrenamentul oficial al Unirii pe "Ramon Sanchez Pizjuan".

×
Subiecte în articol: sport