x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sa moara capra vecinului moldovean

Sa moara capra vecinului moldovean

25 Mai 2004   •   00:00

Esecul suferit duminica in fata Brasovului a transformat Ceahlaul lui Gheorghe Stefan intr-o candidata serioasa la retrogradare. Daca situatia formatiilor FC Oradea si Petrolul a fost pecetluita, ecuatia matineului mai are doar o singura necunoscuta: FCM Bacau sau Ceahlaul.

DANIEL STAN

Cu doua etape inainte de final, Ceahlaul mai are doar doua puncte avans in fata vecinilor din Bacau. Insa echipa patronata de Gheorghe Stefan beneficiaza de un program mai dificil, in conditiile in care considera ca este supusa si unei conspiratii a arbitrilor, gandita de presedintele CCA, Ion Craciunescu.

CONFLICT. „Pinalti" a declarat in mai multe randuri ca Ion Craciunescu urmareste scoaterea Ceahlaului din peisajul Diviziei A. „In fapt el cu mine are ce are. Arbitrii vin montati la meciurile echipei mele. La meciul cu Brasov, in ochii arbitrului Cristian Balaj se putea lesne citi ura cu care venise la Piatra-Neamt. Chiar a afirmat la sedinta tehnica faptul ca nu se stie cum va mai pleca din oras. Apoi a vazut toata lumea in ce maniera a arbitrat. Cartile sunt facute sa cada Ceahlaul, asta e clar pentru mine", a declarat iritat Stefan, la finalul meciului Ceahlaul-FC Brasov, 0-3. Mai mult, echipa de sub Pietricica are parte si de un program foarte greu in ultimele doua etape, „tintarul" aducandu-i lui Stefan adversari de calibru: Rapid si Dinamo.

ARBITRU. Iar penultima etapa, care se va desfasura duminica, poate face lumina in privinta celei de-a treia formatii retrogradate. Ceahlaul descinde in Giulesti, acolo unde Rapid, in postura de arbitru, a promis ca nu va face concesii. Mai ales ca fratele lui Dumitru Sechelariu, patronul lui FCM Bacau, este secretar de stat in Ministerul Transporturilor, al doilea actionar al giulestenilor. Acest lucru exclude, cel putin teroretic, varianta ca Rapidul sa-i lase Ceahlaului macar speranta unui singur punct. FCM Bacau primeste vizita lui FC National, o trupa ce pare deja in vacanta dupa 5 infrangeri consecutive si cu un antrenor, Cosmin Olaroiu, aflat pe picior de plecare.

INEDIT. O situatie inedita poate aduce ultima etapa, atunci cand FCM Bacau va evolua la Galati. Anul trecut, Otelul, aflata in lupta directa cu bacauanii, a fost retrogradata tot in ultima runda de Steaua, pe malul Dunarii, dupa un 1-1 care a ajutat Bacaul. Atunci, Gigi Becali a declarat ca a jucat pentru a-l salva pe bunul sa prieten, Dumitru Sechelariu. Posibil ca „otelarii" sa incerce sa se razbune, insa, la doar trei zile, au de disputat finala Cupei Romaniei, cu Dinamo. La randul lor, „cainii", care pot fi deja campioni inainte de ultima etapa, au lasat sa se inteleaga ca nu vor folosi toti titularii in meciul de la Piatra-Neamt.

„Ma gandesc sa plec din fotbal!"

  • Jurnalul National: Ce s-a intamplat duminica la Piatra-Neamt, domnule Stefan?

    Gheorghe Stefan: A vazut toata lumea ce s-a intamplat! Sunt de 30 de ani in fotbal, insa daca nici de data asta nu am dreptate, atunci nu am avut niciodata. Pai ce arbitru din lume il mai elimina pe Burdujan?! Doar Balaj, marele Balaj.

  • Bodea a avut o plaga de 5 cm dupa contactul cu Burdujan.

    Nu a fost un atac violent. Au sarit amandoi la fel. Burdujan ce era sa faca, sa stea cu mainile lipite? Nu a fost nici un fel de intentie din partea copilului. Totul este premeditat si se doreste retrogradarea Ceahlaului. Asta a dorit si Balaj. A asteptat sa rupa echilibrul. Initial, nici macar nu a fluierat fault. A revenit apoi si a aratat cartonas rosu. Tot Stefan este nebun?

  • Ati vrut sa-l loviti pe arbitrul Balaj dupa meci?

    Eram nervos, normal, dar nu am avut intentia sa-l lovesc. I-am reprosat doar fazele impotriva noastra. Balaj minte. El este oricum o nonvaloare. Toti arbitrii se considera mai presus de lege. Fac ce vor si ce li se dicteaza.

  • Ce vreti sa spuneti?

    Va spun imediat. Dintre toti arbitrii care ne-au dezavantajat, Salomir, Helesteanu, Corpodean, nimeni nu a fost suspendat. Doar Biro. Pai asistentul Onita, la meciul cu Steaua, a avut cinci faze judecate impotriva Ceahlaului si trecute de observator in raport. Ce i-a facut Craciunescu? L-a delegat etapa urmatoare.

  • Nu va este teama de o suspendare drastica dupa acest meci, avand in vedere ca sunteti recidivist?

    Sa faca ce vor! Afara din tara nu ma pot da, iar pe stadion nu-mi pot interzice sa intru, prin Constitutie.

  • Ceahlaul are o situatie grea, iar programul Bacaului pare mai usor. Cum comentati ultimele doua etape?

    Am mai spus. Toate jocurile sunt impotriva noastra. Mai corect spus, a mea personal. Sa dea Dumnezeu sa ma insel si sa se joace corect, insa nu-mi mai fac iluzii.

  • Va ganditi sa va retrageti din fotbal daca echipa retrogradeaza?

    Da. Ma gandesc foarte serios. S-ar putea sa plec si sa raman doar in afaceri si politica. Tot raul spre bine.

    Program mai usor pentru Bacau

    Despartite de doar 60 de kilometri, FCM Bacau si Ceahlaul isi vor decide soarta in ultimele doua etape. Elevii lui Ionut Lupescu vor avea un program mai usor decat rivalii din Piatra Neamt. Ei mai au de jucat acasa, cu FC National, si in deplasare, la Otelul, in vreme ce Ceahlaul va intalni in penultima etapa pe Rapid, in Giulesti si pe Dinamo in fata propriilor suporteri. Echipa lui Stefan are 29 de puncte, cu doua mai multe decat FCM Bacau. Nemtenii trebuie sa obtina patru puncte pentru a scapa de retrogradare, lucru care la prima vedere pare imposibil.

    Lupescu, la mana rezultatelor

    Antrenorul lui FCM Bacau, Ionut Lupescu, este convins de faptul ca ramanerea in prima divizie a echipei sale va depinde de jocul rezultatelor din ultimele doua etape. „Kaiserul" si-a pus sperante chiar si intr-o retrogradare a lui Apulum, care asteapta licenta de functionare. „Vom depinde in continuare de altii. Daca Apulum va fi retrogradata si daca am mentine locul actual din clasament, este posibil ca acest lucru sa ne ajute", spunea Lupescu sambata seara, dupa meciul pierdut de echipa sa, in Ghencea, scor 0-1. Bacauanii au primit insa duminica o mana de ajutor din partea lui FC Brasov, care a invins cu 3-0 pe Ceahlaul, chiar la Piatra-Neamt. Se pare ca ardoarea cu care elevii lui Razvan Lucescu si-au aparat sansele in aceasta partida se datoreaza si unei prime suplimentare venite din partea Bacaului.

    Savin a trimis hartiille la FRF

    Cu o saptamana inainte de expirarea termenului acordat de FRF cluburilor din Divizia A pentru a prezenta conditiile pentru acordarea licentei, finantatorul lui Apulum Alba Iulia, Emanoil Savin este optimist. „Am trimis facturile la federatie prin care prezentam comanda pentru scaune, in valoare de 4 miliarde de lei. Avem semnale si din partea Primariei ca vom fi ajutati. Nu se poate sa ne retrogradeze astfel, este nedrept. Am inteles ca aceste criterii sunt mai aspre pentru echipele care evolueaza in cupele europene, ceea ce nu e cazul nostru. Oricum, pe 31 mai este ultimul termen, dar ne vor lasa pana la inceputul campionatului sa finalizam lucrarile la stadion", a declarat boss-ul gruparii ardelene. Savin a vorbit si despre vehiculata fuziune cu FCM Bacau: „Eu stiu ca Sechelariu, daca retrogradeaza, nu va mai cumpara loc in Divizia A. Vrea sa-i pedepseasca pe fotbalisti, sa evolueze in Divizia B, pe contracte mici". (Paul Andone)
  • ×
    Subiecte în articol: sport bacau ştefan ceahlăul