x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Să mori de inimă şi alta nu

Să mori de inimă şi alta nu

de Paula Mihailov    |    31 Iul 2009   •   00:00
Să mori de inimă şi alta nu
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Tehnicianul deţinătoarei Cupei UEFA, Mircea Lucescu, a pus egalul de miercuri seară pe seama lipsei de concentrare la finalizare a elevilor săi şi nu le dă prea multe şanse bănăţenilor în meciul de săptămâna viitoare, din oraşul de pe Bega.



Pentru că medicii care îl supraveghează după operaţia la care a fost supus ca urmare a atacurilor de cord suferite i-au interzis să stea pe banca tehnică a echipei sale, Mircea Lucescu a urmărit meciul cu FC Timişoara la televizor, la reşedinţa sa din Doneţk. "Trebuia să le dăm şapte-opt goluri. Timişoara a arătat o bună organizare defensivă, nu şi valoare superioară nouă. Asta e, de ziua mea nu prea am câştigat, dar nu cred că timişorenii se vor putea apăra fără greşeală 90 de minute în retur", a concluzionat Il Luce după terminarea partidei. De partea cealaltă, antrenorul grupării "viola", Ioan Ovidiu Sabău, s-a declarat mulţumit de rezultat, cu menţiunea că bănăţenii vor avea pe teren propriu un meci cel puţin la fel de greu ca la Doneţk. "Pentru noi e un rezultat care ne dă încredere şi curaj. Trebuie să ne bucurăm de rezultat pentru că am suferit foarte mult, am fost puşi în dificultate în unele momente. Deocamdată nu ne-am îndeplinit obiectivul. Ne va fi foarte greu la Timişoara. Şahtior joacă în deplasare la fel de bine cum o face pe teren propriu, iar jucătorii pe care îi au, luaţi individual, sunt foarte buni. Şansele noastre de a merge mai departe sunt însă aceleaşi ca înaintea partidei din Ucraina, chiar dacă acum ne este deajuns şi un 0-0", a spus "Moţul".

IANCU RECUNOAŞTE SUPERIORITATEA UCRAINENILOR

Chiar dacă a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Neluţu Sabău, patronul bănăţenilor, Marian Iancu, a admis faptul că Poli a avut şi foarte mult noroc: "Sabău a gândit foarte bine meciul. Tactic am fost peste ei, dar fotbalistic ne-au depăşit, au făcut ce au vrut cu noi. Şahtior arată minunat, miercuri seară bătea orice echipă europeană, nu avea cine să-i reziste. Hazardul şi pragmatismul le-a făcut faţă. Aproape că am jucat perfect în faţa unor jucători superiori". "Am scos un rezultat bun şi sper ca norocul să fie de partea noastră şi în retur. Nu ne pare rău pentru Lucescu, ne pare bine pentru noi că am rămas în cărţile calificării", a declarat marcatorul celor două goluri ale Timişoarei, atacantul Gigel Bucur.

"Nu reflectă realitatea"

În ciuda faptului că nu au reuşit să învingă vicecampioana României, ucrainenii au mare încredere că vor obţine calificarea la Timişoara. "Pentru Poli, 2-2 este un rezultat foarte bun, dar mai sunt încă 90 de minute de jucat. Trebuie să ne păstrăm calmul şi să ne pregătim pentru retur. Nu i-am subestimat pe români", a declarat Dmitry Cigrinski. "Cred că scorul nu reflectă realitatea din teren, pentru că numai în primele 12 minute am avut patru mari ocazii să marcăm. Nu ne-a mai rămas decât să mergem la Timişoara şi să câştigăm!", a spus secundul lui Lucescu senior, Alexandru Spiridon. "Timişoara a avut două şuturi la două contraatacuri şi a marcat două goluri. Şahtior este însă o echipă mai bună şi trebuie să câştigăm la Timişoara", a spus căpitanul lui Şahtior, croatul Darijo Srna.  

Miza pe suporteri
"Cred că a fost un meci foarte greu pentru noi. Personal am avut foarte mult de lucru, ceea ce nu m-a surprins însă, fiindcă ştiam că Şahtior este o echipă ofensivă. Calificarea se va decide în meciul retur. Cele două echipe au şanse egale în continuare, însă cred că noi vom avea un avantaj, deoarece vom juca în faţa propriilor suporteri", a declarat unul dintre cei mai buni jucători ai Timişoarei în meciul de la Doneţk, portarul Costel Pantilimon. "Nu trebuie să ne relaxăm, trebuie să ne gândim cum să ne calificăm. Am luat în calcul un rezultat bun, pentru că eu am mai câştigat în faţa celor de la Şahtior pe vremea când activam la Rapid. Cu publicul de partea noastră, sper să repetăm în retur jocul bun de la Doneţk şi să mergem în play-off-ul Ligii Campionilor", a spus Artiom Karamian.

×
Subiecte în articol: sport