x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Sa nu ma mai sune Chivu, cat o trai el!"

"Sa nu ma mai sune Chivu, cat o trai el!"

22 Oct 2004   •   00:00

Antrenorul Ioan Sdrobis, cel care l-a aruncat pe Cristi Chivu in valtoarea Diviziei A, nu mai vrea sa auda de actualul fundas al lui AS Roma. "Parintele" este dezamagit de atitudinea din ultimii ani a internationalului, spunand ca nu a fost in stare sa-si ingrijeasca talentul.

SORIN ANGHEL

Click pentru a mari
ORGOLIOS. Ioan Sdrobis este acum la Vaslui, iar Chivu la Roma. Fire ambitioasa, "Parintele" nu mai vrea sa auda acum de cel pe care l-a promovat in prima echipa a Resitei
  • Jurnalul National: Domnule Sdrobis, cum era Cristi Chivu pe vremea cand juca la CSM Resita?

    Ioan Sdrobis: L-am promovat la echipa mare cand aveam 16 ani si 8 luni. Se vedea inca de atunci ca are ceva in el care sa il duca in fotbalul mare.

  • Cum era Chivu la acea varsta?

    Era un copil frumos, cu caracter superb. Era dominat de seriozitate, destul de matur pentru varsta lui.

    Probleme cu veteranii

  • Mircea Chivu, tatal lui Cristi, era "secundul" dumneavoastra. A contat in decizia dumneavoastra acest lucru?

    Lui Mircea, Dumnezeu sa-l ierte, ii era frica. El a avut ghinionul sa asiste la o discutie penibila si m-a rugat sa il mai las pe fi-su la juniori. Eram in vestiar cu jucatorii mai batrani si mi-au spus ca sunt nebun daca il iau pe Chivu la echipa mare. M-au si amenintat. "Bre, nea Nelule, esti nebun cu asta, bre? Noi am muncit ca sa ajungem in Divizia A, si acum vrei sa retrogradam? Sa vezi ce lucratura iti facem noi matale daca il bagi p-asta. Lasa-l sa mai stea putin pe la juniori", asa mi-a zis Petre Panescu, care era capitanul echipei.

  • Ati riscat destul de mult cu Chivu. Dar de ce nu il placea lumea la Resita?

    Resita abia promovase in Divizia A, si nimeni nu avea curajul sa ia in echipa un copil. Ii era frica si lui Mircea Chivu, care m-a rugat de multe ori sa nu il iau pe fi-su. Acum un an m-a sunat Panescu. "Bre, nea Nelule, ce ochi ai avut cu Chivu asta!", asa mi-a zis.

    "Dumnezeu nu l-a ajutat"

  • Dar pe ce post juca Chivu la Resita?

    Fundas stanga, tata, ca asta e postul lui. N-ai vazut si tu ca acolo a dat cel mai bun randament? A vrut sa il ia Real Madrid. Acum s-a retras libero, ca e mai putin de munca. Acolo dai cu capul, iei adancime, pasezi de-a latul. Nu prea e de munca, nu se baga material. El a crezut ca e smecher, dar uite ca Dumnezeu nu l-a ajutat si acum nu mai joaca deloc. Steaua lui a stralucit foarte devreme. Mai departe totul depindea numai de el, dar nu a fost in stare sa-si ingrijeasca insa cariera.

  • Ati mai vorbit cu Chivu?

    N-am mai primit un telefon de la el de doi ani, de cand juca la Ajax. N-am nevoie de nimic de la el. Mi-a promis ca-mi aduce un fanion sa mi-l pun si eu in perete.

  • Si nu vi l-a adus?

    Nu, dar nici nu ma deranjeaza. Altceva nu i-am cerut. Am mai primit cate un telefon de la maica-sa sau sora-sa. Probabil ca s-au simtit vinovate si ele din cauza lui Cristi.

  • Va e dor de el?

    Sunt mandru ca a ajuns la echipa nationala, dar nu mai vreau sa ma sune cat o trai el. Daca nu ma suna din bun-simt, atunci sa-si vada de viata lui. Antrenorul este ca un parinte. Se lupta sa-i asigure jucatorului cel mai bun viitor, iar la batranete risca sa fie uitat. Asa am patit eu cu Chivu.

    "Se tin de prostii"

  • De ce credeti ca s-a schimbat Cristi Chivu?

    I s-a urcat la cap. Banii pe destept il innobileaza, iar pe prost il tampesc. Si Chivu, si Mutu, si Contra si toti care au mai avut probleme nu au minte deloc. In loc sa stranga averi, asa cum fac Raul sau Zidane, care sunt fotbalisti cu F mare, ei se tin de prostii. Pentru mine, astia care apar prin ziare pe la noi ca mari vedete nu inseamna nimic. Ca fotbalist esti mare atunci cand ajungi sa ridici deasupra capului un trofeu mare, nu dupa ce ai facut o preluare pe piept si ai dat o pasa cu exteriorul.

    AMBITIE

    In clipa de fata, Ioan Sdrobis se afla pe banca tehnica a divizionarei B FC Vaslui, formatie situata pe primul loc in clasamentul seriei I. "Am realizat lucruri fantastice aici. Cand am inceput pregatirea, pe 14 iulie, eram trei insi in vestiar. Am fost insa inconjurat de oameni dominati de performanta si am reusit ca acum sa ajungem pe primul loc", spune Sdrobis. Chiar daca obiectivul echipei la inceputul campionatului era cu totul altul, "Parintele" este acum plin de ambitii, dorind sa promoveze in prima liga. "Eu peste tot pe unde am fost am facut treaba. Si la Piatra-Neamt, si la Galati, si la Braila am avut numai rezultate buna. Mie imi place sa iau cate un jucator si sa il duc sus. La Resita a fost Chivu (foto). Cand eram la Jiul l-am luat pe Valentin Badea, care acum e cel mai bun de la Vaslui. Cand a venit acolo avea o tunsoare de smecher. L-am luat tare si uite ca acum a ajuns sa fie dorit de echipe din Divizia A", a declarat Sdrobis.
  • ×
    Subiecte în articol: sport chivu