x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Sansele sunt egale"

"Sansele sunt egale"

01 Iul 2004   •   00:00

Fost antrenor la Otelul Galati si Dinamo Tirana, echipe care se vor intalni in turul doi al Cupei UEFA, Aurel Ticleanu spune ca nici una dintre cele doua formatii nu porneste ca favorita.

SORIN ANGHEL

  • Jurnalul National: Domnule Ticleanu, cum vedeti intalnirea dintre Otelul si Dinamo Tirana?

    Aurel Ticleanu: Eu cred ca vor fi doua meciuri echilibrate. Sansele de calificare sunt egale. Dinamo Ti-rana are un plus de experien-ta pentru ca are jucatori care evolueaza in echipa nationala a Albaniei. Joaca de foarte mult timp impreuna si au experienta internationala. Au jucat in Cupa UEFA, au fost aproape de Liga Campionilor. La Otelul sunt foarte multi jucatori care nu au evoluat niciodata in cupele europene.

  • Atunci de ce spuneti ca sansele de calificare sunt egale?

    Situatia lui Dinamo Tirana este una foarte delicata in clipa de fata. Antrenorul Sulejman Demollary, care a jucat la Dinamo Bucuresti, si-a dat demisia pentru ca salariile nu au mai fost platite. Inca nu a fost gasit un inlocuitor deoarece nici la nivelul conducerii administrative nu este liniste. Unul dintre conducatorii echipei a fost arestat. Otelul trebuie sa profite de aceasta degringolada a albanezilor daca vrea sa se califice.

  • Cei de la Otelul v-au sunat pentru a va cere ajutorul?

    Nu m-au cautat pana acum, dar eu il pot ajuta pe Sorin Cartu, cu care am jucat impreuna in marea echipa a Craiovei din anii ’80. In proportie de 90 la suta si-au pastrat aceeasi echipa pe care o stiu eu de pe vremea cand am antrenat acolo. In plus, Ilir Bozici, care a jucat la FC Brasov, vorbeste bine limba romana si a fost ultimul lor antrenor de portari.

  • Este un avantaj pentru Otelul ca joaca primul meci in deplasare?

    Este foarte important meciul de la Tirana. Dinamo este o echipa puternica, care se avanta in atac si neglijeaza apararea. Echipa nu este foarte iubita acolo pentru ca este considerata echipa Ministerului de Interne din Albania. Au avut mereu probleme pe teren propriu in cupele europene. Daca Sorin Cartu pregateste bine primul joc eu zic ca Otelul se poate califica.

    Vali Stefan a fost inlaturat

    Chiar daca in aceste zile linistea trebuia sa puna stapanire pe clubul de la malul Dunarii, lucrurile nu stau deloc asa. Patronul Nicolae Boghici a decis sa il demita pe vicepresedintele Vali Stefan, considerat unul dintre membrii vechii conduceri a Otelului. Fostul jucator a intrat in conflict cu Boghici dupa ce nu s-a aratat de acord cu contractele foarte mici oferite jucatorilor lui Sorin Cartu.

    Contracte rusinoase

    In clipa de fata, antrenorul Otelului, Sorin Cartu, nu stie pe ce lot de jucatori se va baza in sezonul viitor. Mijlocasul Ciprian Danciu, care a fost dorit de Dinamo, s-a intors la Galati, dar nu se stie daca va continua acolo pentru ca nu este multumit de contractul care i-a fost oferit. De altfel, in aceeasi situatie se afla si ceilalti jucatori. Nicolae Boghici ofera celor care vor sa imbrace tricoul Otelului in sezonul viitor cate 10.000 de dolari, bani care vor fi platiti in 10 rate lunare. Patronul galatean mai promite si cate 5.000 de dolari in cazul in care echipa termina pe unul din primele sase locuri.
  • ×
    Subiecte în articol: sport echipa