x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SCANDAL - Bayern, implicată în mafia rusă?

SCANDAL - Bayern, implicată în mafia rusă?

de Delia Gomoescu    |    02 Oct 2008   •   00:00
SCANDAL - Bayern, implicată în mafia rusă?

Bayern München, adversara Stelei în grupa F a Ligii Campionilor, riscă să fie exclusă din competiţiile europene. Ba­va­rezii sunt suspectaţi că în sezonul trecut ar fi "trântit" meciul cu Zenit Sankt Pe­tersburg, din semifinalele Cupei UEFA.



Bayern München, adversara Stelei în grupa F a Ligii Campionilor, riscă să fie exclusă din competiţiile europene. Ba­va­rezii sunt suspectaţi că în sezonul trecut ar fi "trântit" meciul cu Zenit Sankt Pe­tersburg, din semifinalele Cupei UEFA.

Formaţia germană a remizat marţi seară, 1-1 acasă cu Lyon, şi se menţine lider în grupa F. Bayern ar putea fi însă drastic sancţionată de UEFA dacă se va dovedi că nu şi-a apărat corect şansele în confruntarea cu Zenit din primăvară. Doi mafioţi ruşi arestaţi în iunie în Spa­nia au dezvăluit că au "cumpărat" Cupa UEFA, câştigată în 2008 de Zenit Sankt Petersburg.

Potrivit cotidianului spaniol ABC, Ghennadios Petrov, lider al puterni­cului clan mafiot "Tambovskaia", şi unul dintre oamenii săi de încredere, Leonid Khristoforov, au afirmat, în cadrul unor convorbiri telefonice interceptate, că au mo­bilizat între 20 şi 40 de milioane de euro pentru a "cumpăra" semifinala şi fi­nala celei de-a doua întreceri continenta­le. Zenit a învins în ultimul act formaţia scoţiană Glasgow Rangers (2-0), după ce în semifinale a trecut de Bayern Mün­chen, marea favorită a competiţiei (1-1 şi 4-0).

Poliţia spaniolă a deschis o anchetă, dar nu a reuşit să stabilească încă dacă este vorba despre o "fanfaronadă" a ma­fio­ţilor originari din Sankt Petersburg sau aceştia au contactat efectiv jucători sau responsabili ale celor două echipe.

UEFA demarează ancheta

William Gaillard, director de comunica­re al UEFA şi consilier al preşedintelui Michel Platini, a anunţat ieri că forul eu­ropean va începe o anchetă, pentru a stabili dacă finala Cupei UEFA din acest an dintre Zenit şi Glasgow Rangers a fost aranjată. "Când există zvonuri de acest gen, oamenii noştri de la comisia disciplinară se ocupă de ele. Vom ur­mări cu cea mai mare atenţie acest caz", a declarat Gaillard. Dacă se va dovedi că partidele au fost trucate, echipele implicate riscă excluderea din competiţiile europene şi chiar retrogradarea.

Clanul, anihilat

Organizaţia mafiotă rusă "Tambovskaia-Malîşevskaia" a fost anihilată în luna iunie, în urma unei vaste operaţiuni a poliţiei spaniole. 20 de persoane au fost arestate, printre care Ghennadios Petrov şi locotenentul său Leonid Khristoforov. De asemenea, mai multe conturi bancare totalizând 12 milioane de euro au fost blocate. Potrivit oficialităţilor de la Madrid, această organizaţie mafiotă rusă, una dintre cele mai importante din lume, utiliza Spania pe post de reşedinţă pentru principalii săi lideri şi ca bază logistică pentru spălarea banilor rezultaţi din activităţi ilegale desfăşurate în Rusia, în special în regiunea Sankt Petersburg.

×
Subiecte în articol: sport