x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scandal - Mutu, chemat in instanta

Scandal - Mutu, chemat in instanta

de Gabi Golea    |    23 Sep 2006   •   00:00
Scandal - Mutu, chemat in instanta

Ospatarul care sustine ca a fost batut de atacantul Fiorentinei intentioneaza sa lamureasca toata povestea in justitie, unde ii va chema si pe selectionerul Victor Piturca, Dumitru Dragomir, Gabriel Tamas, Cosmin Contra si Ciprian Marica.

La trei saptamani dupa meciul cu Bulgaria, semnele de intrebare in legatura cu presupusa agresiune a lui Mutu asupra ospatarului Gheorghe Grosu se inmultesc. Dupa o perioada in care s-a temut sa iasa in fata, chelnerul este acum decis sa apeleze la instanta de judecata.

Jurnalul National: Concret, ce ti-a facut Mutu?
Gheorghe Grosu: In afara de faptul ca m-a batut cu o bara infasurata intr-un prosop, pe care o avea pregatita - probabil bara de prosoape de la baie - , m-a injurat de familie si a jignit tot neamul macedonesc. A dat ca o fiara! Il rugam sa nu mai dea, dar el tot dadea. A vrut sa ma loveasca si cu o veioza, dar l-a oprit Cosmin Contra la timp. Eu m-am dus la el fara teama, crezand ca este un sportiv, dar m-am lamurit ca e un huligan!

Pe Piturca, Dragomir, Tamas, Contra si Marica de ce vrei sa-i dai in judecata?
Pe Dumitru Dragomir, pentru ca m-a facut bulangiu. Iar pe ceilalti, pentru ca m-au facut mincinos. Desi l-au vazut pe Mutu baut si pe mine batut, au afirmat tot timpul ca nu este adevarat.

"Am fost amenintat sa nu fac valuri"

S-a auzit ca ai fi fost amenintat daca faci publica povestea. Este adevarat?
A doua zi, cand am vrut sa ma duc la medicina legala, am fost avertizat sa stau in banca mea daca vreau sa mai am familie. I-am trimis pe-ai mei din tara si acum sunt singur si pot sa ma lupt. Apoi m-au sfatuit sa nu ma duc nici la serviciu zilele urmatoare, pentru ca s-ar fi vazut ca eram batut. Din cauza asta mi-am pierdut si slujba.

Acum iti este teama? Te-a mai amenintat cineva?
Nu m-a mai amenintat nimeni. Am fost sub nasul lor multa vreme si n-am avut nevoie de nimeni, decat de bunul Dumnezeu, care mi-a dat incredere in mine.

Este adevarat ca unchiul tau este procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta?
Da. Unchiul meu este prim-procurorul adjunct Vasile Grosu, insa nu vreau ca el sa fie amestecat in povestea asta.

Si cum intentionezi sa te aperi?
Am probe. Am oameni influenti care ma sustin.

Ai de gand sa ceri daune morale?
Da. Vreau sa-l fac pe Mutu sa scoata bani din buzunar, dar nu pentru mine. Eu n-am nevoie de banii lui. Ii voi dona pe toti oamenilor care au ramas fara case. Si mai vreau ca toata lumea sa vada cine este Mutu. Nu fotbalistul Mutu, ci omul Adrian Mutu.

Cum de te-ai hotarat sa pornesti acum razboiul?
Durerile pe care le am. Ma doare foarte tare capul si vad in ceata. De aceea si port ochelari tot timpul. Ma dor ochii, mai ales in lumina puternica. Am dat 20 de milioane pe medicamente, plus cat m-au costat consultatiile. Si acum merg tot timpul cu calmante dupa mine.

"Renunt la proces daca boxeaza cu mine"

Cat de sigur esti ca vrei sa-l actionezi in judecata?
Vreau sa-l provoc la lupta in ring, intr-un meci organizat. In perioada asta m-a sunat o persoana foarte influenta si cu multe posibilitati, din Constanta, si mi-a spus ca, in situatia in care Mutu va accepta, el se ofera sa organizeze meciul. Un concurs in genul "Stele Verzi" - vedeta Adi Mutu versus un om de rand - eu, Gigi Grosu. Daca va accepta, eu renunt la proces.

Unii spun ca nu ai urmarit decat sa devii cunoscut.
Nu. Povestea asta nu mi-a provocat decat dureri de cap. Si la propriu, si la figurat. Nu am facut toata chestia asta ca sa-mi fac reclama, cum a spus Dumitru Dragomir, pentru ca mi-era foarte bine asa cum eram. Am facut-o doar ca sa ma apar.
×
Subiecte în articol: sport mutu