x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scandal politic la Satu Mare

Scandal politic la Satu Mare

16 Apr 2004   •   00:00

Adus de Mircea Govor la inceputul returului, Kiprich urma sa fie veriga de legatura intre UDMR si PSD, insa, dupa ce a compromis sansele la promovare in urma esecului de la Petrosani (0-1), a fost demis ieri.

Patronul Olimpiei ii va rezilia contractul tehnicianul maghiar si il va amenda cu 10.000 de euro, in timp ce jucatorii vor fi sanctionati cu cate 3.000 de euro. „Am facut un compromis si acum ma invinovatesc. Kiprich nu a facut fata cerintelor si ne vom desparti", a declarat Mircea Govor.

„Toata lumea va plati!"

Etapa intermediara de miercuri din Divizia B urma sa dea un verdict in privinta echipei cu sanse la promovare pe prima scena din Seria 3. Derby-ul Jiul Petrosani - Olimpia Satu-Mare a fost castigat de „mineri", scor 1-0, spre disperarea patronului satmarenilor, Mircea Govor, care a amenintat cu retragerea sprijinului financiar. Joi dimineata insa, Govor a revenit asupra deciziei si s-a hotarat sa taie in carne vie: „Toata lumea va plati, mai ales jucatorii. Ii iert doar daca promoveaza. Daca nu, vor ramane fara bani. Pana acum le-am inteles toate problemele. Vreau de acum inainte sa platesc doar performanta", a declarat boss-ul lui „Oli".

Kiprich, cel mai scump antrenor din „B"

Referitor la anuntul facut de catre antrenorul Janos Kiprich inainte de meciul cu Jiul, ca va renunta la functie daca va pierde, Govor a comentat: „Nu trebuie sa renunte el, il dau eu afara. Mi-a mai adus si doi fotbalisti din Ungaria care nu au nici o treaba cu fotbalul. In plus, va primi si o amenda dupa ce a compromis sansele de promovare. Jiul are 3 puncte avans acum si situatia a devenit grea. Kiprich a beneficiat de cel mai mare salariu dintre toti antrenorii din Divizia B, dar a demonstrat ca nu merita". Se pare ca ungurul avea un contract de 50.000 de euro pe an.

Au ratat cate 1.000 de euro

La derby-ul cu Jiul, jucatorii de la Olimpia Satu-Mare au avut promisa o prima de cate 1.000 de euro pentru fiecare titular. „M-am intors special din Germania sa le tin pumnii baietilor. Le promisesem cate 1.000 de euro. Le dadeam banii imediat dupa meci, dar nu au fost in stare. Poate ca nu au avut nevoie de bani", a destainuit iritat conducatorul Olimpiei Satu-Mare.

Daniel Stan


„A fost o chestie politica"

  • Jurnalul National: Domnule presedinte, demiterea lui Kiprich ar putea duce la un scandal cu UDMR?

    Mircea Govor: Nu vreau sa se ajunga la asta. Nu este echipa mea, ci a judetului si a orasului. Stiu ca, daca il dau afara pe Kiprich, ma pun rau cu cei din UDMR, dar nu am ce face. Imi pare rau ca l-am adus, dar am fost nevoit sa o fac.

  • Puteti detalia?

    Totul a fost o chestie politica. In Consiliul Judetean, care ajuta mult echipa, predomina oameni din UDMR. Din acest motiv l-am acceptat pe antrenorul maghiar. Pentru sponsorizare.

  • Exista o raceala din partea oficialitatilor pentru faptul ca faceti parte din PSD?

    Fiecare cu orientarea lui politica, chiar daca ei sunt majoritari. Aici ajungem din nou la compromisul pe care l-am facut si asta doar pentru binele echipei.

  • Sunteti tentat sa renuntati daca situatia degenereaza?

    Am fost tentat dupa meciul cu Jiul, dar m-am razgandit. Nu le voi da satisfactie anumitor persoane din oras.

  • Despre cine e vorba?

    Nu vreau sa spun mai multe. Un lucru este clar din punctul meu de vedere: Kiprich va pleca de la Olimpia, cu orice risc. Trebuia sa-l dau afara inaintea meciului cu Jiul.


    In tratative cu Gabi Stan

    Presedintele Mircea Govor s-a gandit si la un posibil inlocuitor al tehnicianului maghiar. Pe lista lui se afla Mircea Bolba, fost jucator la Steaua si la Olimpia, dar si Gabriel Stan, ultima oara la FC Vaslui, echipa pe care a parasit-o dupa doar trei etape. „Este adevarat, am discutat cu Gabi Stan, dar numai de principiu. Nu stiu daca va veni, pentru ca mai sunt doar 9 etape. Daca nu promovam acum, la anul nu voi mai fixa acest obiectiv. Cheltuielile sunt mari si nu merita. Acum am avut sanse, inca le avem, dar nu stiu ce va fi pana la sfarsit", a declarat Govor.

  • ×
    Subiecte în articol: sport govor kiprich