x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scăpaţi din Infern

Scăpaţi din Infern

de Florin Gongu    |    15 Aug 2008   •   00:00
Scăpaţi din Infern

GALATASARAY – STEAUA 2-2 ● Rezultat bun, dar nu sîntem încă scăpaţi de emoţii
Steaua a interpretat o partitură excelentă la Istanbul şi are acum prima opţiune la o nouă calificare în grupele Ligii Campionilor. După Infernul de pe Ali Sami Yen, urmează cel din Ghencea.



GALATASARAY – STEAUA 2-2 ● Rezultat bun, dar nu sîntem încă scăpaţi de emoţii
Steaua a interpretat o partitură excelentă la Istanbul şi are acum prima opţiune la o nouă calificare în grupele Ligii Campionilor. După Infernul de pe Ali Sami Yen, urmează cel din Ghencea.

Premisele partidei de la Istanbul nu erau deloc optimiste. Forma Stelei din acest debut de sezon se arăta destul de îndoielnică. În plus, accidentarea lui Szekely, devenit jucător de bază, nu era un semn bun. Incert era şi Ovidiu Petre, care a stîns din dinţi pentru a apărea în primul 11. La toate acestea trebuie adăugată atmosfera incredibilă creată de cei 23.000 de fanatici susţinători ai Cim Bom, care şi-au reconfirmat forţa de a transforma tribunele într-un adevărat Infern. Pesimişti, cîţiva români prezenţi în tribune, impresionaţi de modul în care se manifestau fanii turci, s-au grăbit să anticipeze: "E clar, meciul începe de la 2-0 pentru ei". Surpriză, însă! Me-ciul avea să înceapă de la 2-0 pentru noi! Dayro Moreno şi Nicoliţă au arătat că Steaua este o echipă cu nume şi cu forţă în Europa. Chiar dacă, pînă la final, avantajul s-a topit, elevii lui Marius Lăcătuş au încheiat meciul în forţă, cu ocazii importante, cu posesie.

AVERTISMENT. Rezultatul obţinut în deplasare este bun, ne pune în postura de favoriţi la calificare, dar returul va fi foarte greu. Tehnicianul turcilor, neamţul Skibbe, a avertizat: "Am văzut că jucătorii refăcuţi după accidentări încă nu sînt pregătiţi. În ultimele 15 minute s-a văzut clar oboseala. Sînt convins că în meciul retur vom fi mai în formă, pentru că vom juca Supercupa şi un meci din campionatul intern".

Lăcătuş: "Trebuie să ne calificăm"

După meci, Marius Lăcătuş părea destul de încărcat. A fost la conferinţa de presă şi a venit la autocar. Şi-a aprins o ţigară cu nesaţ, aşteptîndu-l pe Lovin de la testul antidoping, pentru ca autocarul să plece în formulă completă spre aeroport. Pînă la urmă, autocarul a plecat şi Lovin a ajuns mai tîrziu. Sentimentele antrenorului erau amestecate. Nu se putea bucura, dar nici prea supărat nu era. "Păcat, deoarece se putea obţine victoria. Din păcate, după ce am reuşit să marcăm cele două goluri, nu am reuşit să avem posesia balonului cît mai mult timp şi cît mai departe de poarta noastră. Am permis gazdelor să vină în atac şi să pună presiune pe mijlocaşi şi pe fundaşi şi să-şi creeze ocazii de gol şi chiar să înscrie. În repriza a doua, după golul egalizator, nu am reuşit să fructificăm nici o ocazie. Mai avem lucruri de pus la punct pînă la retur. Sperăm să obţinem rezultatul de care avem nevoie pentru a ne califica în grupele Ligii Campionilor. Şansele noastre au crescut, dar avem în faţă un adversar periculos, care va încerca să obţină la Bucureşti un rezultat bun. Au jucători buni, experimentaţi, cu multe jocuri importante în picioare. Cu toate acestea, trebuie să ne calificăm".

Al treilea 2-2 consecutiv

Preşedintele FC Steaua, Valeriu Argăseală, care ieri a împlinit 53 de ani, a spus: "Atmosfera a fost incendiară. Pe marile stadioane de obicei nu am fost intimidaţi, am fost la nivelul necesar. Echipa are puterea să facă un meci frumos în Ghencea, să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor. E al treilea an consecutiv cînd obţinem acelaşi scor în deplasare. A fost 2-2 cu Standard şi 2-2 cu Bate Borisov".

Dorin Goian a fost bîntuit de coşmarul de la Middlesbrough

"După ce am primit golul doi, tribuna a început să cînte şi mai tare şi ne-am adus aminte de Middlesbrough. Cred că am învăţat din greşeli. Sper că o să le dăm o replică foarte bună şi la nivelul publicului. Sincer, mi-aş dori să jucăm prost şi să ne calificăm", a spus Goian la GSP TV.

Români lîngă grupe

După ce Adrian Mutu a marcat marţi un gol superb pentru Fiorentina în victoria cu 2-0 obţinută în meciul cu Slavia Praga, Mircea Lucescu a făcut un pas important către grupe, echipa sa, Şahtior Doneţk, învingînd cu 2-0 pe Dinamo Zagreb. Răzvan Raţ s-a accidentat în prima repriză. Cu Tiberiu Ghioane pe teren doar în ultimul sfert de oră, Dinamo Kiev a zdrobit pe Spartak. Condusă de pe bancă de Ladislau Bölöni, Standard Liege a remizat, pe teren propriu, 0-0, cu FC Liverpool.

Tur 3 preliminar

Marţi
Fiorentina – Slavia Praga    2-0
Mutu ’3, Gilardino ’58

Miercuri
Galatasaray – Steaua    2-2
Nonda ’19, ’48/ Dayro Moreno ’4, Nicoliţă ’13
Spartak – Dinamo Kiev    1-4
Bajenov ’4/ Bangoura ’28, ’46,
Milevski ’45, ’85
Levski Sofia – BATE     0-1
Rjevski ’60
Şahtior – Dinamo Zagreb    2-0
Srna ’3, Brandao ’31
Anorthosis – Olympiakos     3-0
Torosidis ’5-aut., Sosin ’19, Laban ’87
Aalborg – FBK Kaunas    2-0
Caca ’72, Curth ’86
Schalke – Atletico Madrid    1-0
Pander ’30
Juventus – Artmedia     4-0
Camoranesi ’7, Del Piero ’26,
Chiellini ’39, Legrottaglie ’90
Twente – Arsenal    0-2
Gallas ’63, Adebayor ’82
Brann Bergen – Marseille    0-1
Cheyrou ’41
Partizan – Fenerbahce    2-2
Paunovic ’11, Bogunovic ’14/
De Souza ’45-pen., Guiza ’49
Sparta – Panathinaikos    1-2
Kulic ’30/ Kucera ’24-aut, Simao ’60
Standard – Liverpool    0-0
Vitoria Guimaraes – Basel    0-0
Barcelona – Wisla    4-0
Eto’o ’17, ’82, Xavi ’25, Henry ’50
Returul va avea loc la 26/27.08.

×
Subiecte în articol: sport