x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SCHI ALPIN - Svindal revine în Cupa Mondială

SCHI ALPIN - Svindal revine în Cupa Mondială

de Sorin Anghel    |    25 Oct 2008   •   00:00
SCHI ALPIN - Svindal revine în Cupa Mondială

Sezonul de schi alpin se deschide astăzi la Solden – Austria, acolo unde va avea loc prima etapă din cadrul Cupei Mondiale.



Federaţia Internaţională de Schi şi-a făcut obiceiul din a organiza prima etapă din cadrul Cupei Mondiale de Schi Alpin la Solden. Zăpada nu lipseşte din staţiunea austriacă, astfel că organizatorii au reuşit să asigure cele mai bune condiţii de concurs pentru cursele de Super G care vor avea loc astăzi şi mâine. Ca de obicei, românii nu s-au încumetat să participe la această etapă, Edit Miklos, cea mai bună schioare din România, anunţând că va începe să concureze abia la începutul lunii decembrie. În plus, etapa găzduită de Solden nu va fi transmisă în ţara noastră de nici o televiziune. Drepturile tv pentru cursele care au loc în Austria sunt deţinute de o televiziune din Viena, care nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Eurosport. Astăzi, în cursa fetelor, favorită este italianca Denise Karbon, câştigătoarea titlului de anul trecut la Super G. La băieţi, lucrurile sunt ceva mai complicate. Norvegianul Aksel Lund Svindal (foto) şi-a revenit după accidentările de anul trecut şi este creditat cu prima şansă în faţa americanului Bode Miller, deţinătorul Globului de Cristal. Hermann Maier, un alt schior cu nume, are şanse destul de mici să prindă un loc pe podium.

Lanzinger, crainic tv

Fostul schior austriac Matthias Lanzinger, căruia i-a fost amputat piciorul după ce a căzut în martie, în Norvegia, va avea din nou un cuvânt de spus în lumea schiului, dar de data aceasta ca şi consultant tv pentru o televiziune austriacă. "Sportul de competiţie nu-mi lipseşte atât de mult, dar voiam să continuu să particip", a spus Lanzinger. Paralel cu activităţile de consultant, fostul schior a început şi studii de management sportiv. De asemenea, a continuat să facă lucrurile care-i plăceau în viaţă. Pasionat de motociclism, Lanzinger şi-a adaptat rapid bolidul. "Pot să fiu un model pentru persoanele care au acelaşi handicap ca mine", a explicat fostul schior.

×
Subiecte în articol: sport