x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Îngrijorare crescândă privind starea lui SCHUMACHER. Cotidianul Bild anunţă o NOUĂ OPERAŢIE

Îngrijorare crescândă privind starea lui SCHUMACHER. Cotidianul Bild anunţă o NOUĂ OPERAŢIE

de Istvan Deak    |    Marina Constantinoiu    |    30 Dec 2013   •   11:33
Îngrijorare crescândă privind starea lui SCHUMACHER. Cotidianul Bild anunţă o NOUĂ OPERAŢIE

Michael Schumacher se află într-o stare critică. Fostul pilot de Formula 1, unul dintre marii sportivi ai lumii, ar fi fost operat din nou, potrivit cotidianului german Bild, în cursul nopţii de duminică spre luni, când starea campionului german s-ar fi agravat.

Informaţia a fost difuzată şi de cotidianul Le Dauphine, care urmăreşte situaţia de la faţa locului.

"Luptă-te, Schimi!”, scrie Bild
"Kämpfen, Schumi” ("Luptă-te, Schumi!”), este mesajul cu care deschide prima pagină cotidianul german Bild, care îi dedică un adevărat dosar de presă lui Schumacher, victima acestui incredibil accident pe pârtia de schi din staţiunea franceză Meribel (Savoia), unde familia campionului deţine o cabană. Meribel face parte dintr-un imens domeniu schiabil din Franţa extrem de prizat de amatorii de schi din întreaga lume.

Ştiri contradictorii
Chiar dacă purta o cască de protecţie în momentul accidentului, Schumacher suferă de un traumatism cranian grav şi rămâne într-o situaţie critică, deşi iniţial s-a spus că starea lui nu este gravă. Ulterior s-a aflat că Schumacher era deja în comă când a fost preluat de echipele de intervenţie.

Fanii şi presa, în faţa spitalului
Încă de duminică, fanii lui Schumi, cum era alintat campionul, s-au adunat în faţa spitalului din Grenoble, unde a fost transportat acesta. Presa din toată lumea se adună, de asemenea, în faţa spitalului, în aşteptarea de veşti.

Cotidianul francez Le Parisien precizează că noi informaţii sunt aşteptate în jurul orei 11:00 12:00, ora României) din partea surselor spitaliceşti.

Fostul pilot francez Olivier Panis se află la faţa locului, declarându-şi îngrijorarea în legătură cu starea lui Schumacher. Accesul în camera de spital unde se află acesta i-a fost interzis lui Panis, precizează Le Parisien.

Directorul "Institutului Creierului” din Paris, chemat de urgenţă
Deşi reprezentanţii staţiunii Meribel şi cei ai Jandarmeriei montane franceze au precizat iniţial că viaţa lui Schumacher nu este în pericol, cotidianul regional "Le Dauphine Libere” susţine că starea campionului s-a înrăutăţit între timp, fiind chemat de urgenţă de la Paris profesorul Gerard Saillant, un reputat expert în chirurgie craniană, fondator al "Institutului creierului” din Franţa. Profesorul Gerard Saillant este un prieten apropiat al lui Schumacher şi al fostului şef al echipei Ferrari, Jean Todt, actualul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism.

Anchetă a Jandarmeriei
Jandarmeria franceză a deschis o anchetă în legătură cu circumstanţele accidentului.
Jean Todt, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) şi fost director al scuderiei Ferrari, a sosit în mare discreţie la spitalul CHU din Grenoble, potrivit Le Dauphine Libre.
Ross Brawn, patronul scuderiei Mercedes, ultima echipă de Formula 1 pentru care a concurat Schumacher, a venit, de asemenea, la spital, precizează Le Parisien.

×
Subiecte în articol: michael schumacher accident schi