x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Schumacher schia cu viteză mare în momentul impactului cu stânca

Schumacher schia cu viteză mare în momentul impactului cu stânca

de Istvan Deak    |    30 Dec 2013   •   17:01
Schumacher schia cu viteză mare în momentul impactului cu stânca

Amator de senzaţii tari, Michael Schumacher schia cu viteză mare în momentul în care s-a dezechilibrat sau împiedicat de o stâncă şi a căzut, lovindu-şi capul de o stâncă, în staţiunea Meribel din Franţa, scrie Le Matin din Elveţia.

Campionul mondial schia în afara pistei, împreună cu fiul său în vârstă de 14 ani, pe domeniul Meribel, staţiune unde familia sa deţine o cabană.

Intervievat de postul de televiziune francez TF1, Olivier Simonin, directorul pistelor din staţiune, a subliniat că locul respectiv nu prezintă dificultăţi speciale, dar poate prezenta riscuri, în măsura în care zona, situată în afara pistelor balizate, nu este securizată.

Jandarmii montani din Courchevel sunt însărcinaţi cu ancheta privind cazul Schumacher, accidentul acestuia producându-se într-o zonă stâncoasă. Primele elemente ale anchetei converg către o "eroare tehnică”.

"Casca l-a protejat pe Michael Schumacher”, a declarat luni dimineaţă, în cadrul conferinţei de presă la spitalul din Grenoble, unde este internat campionul, Jean-Francois Payen, şeful secţiei anestezie-reanimare.
"Cineva care ar fi avut un asemenea accident şi n-ar fi purtat cască nu mai ajungea aici”, a explicat medicul.

Campionul de Formula 1 a suferit un grav traumatism cranian, chiar dacă purta cască. "Rămâne într-o situaţie critică”, potrivit medicilor. Următoarele informaţii despre starea lui de sănătate vor fi furnizate în timp util, când vor interveni modificări.

×
Subiecte în articol: michael schumacher accident schi