x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Scutul laşităţii şi flegma populară

Scutul laşităţii şi flegma populară

de Dan Dumitrescu    |    13 Iul 2007   •   00:00

Borcea a reprezentat cea mai ieftină cumpărătură a lui Gigi Becali. Trei sute de mii. Acesta este preţul pe care Becali pretinde că l-a plătit pentru a cumpăra serviciile marelui dinamovist. Banii sunt ăia despre care povestea spune că au stat la Corleone căt timp s-a jucat meciul Dinamo - CFR Cluj.

Borcea a reprezentat cea mai ieftină cumpărătură a lui Gigi Becali. Trei sute de mii. Acesta este preţul pe care Becali pretinde că l-a plătit pentru a cumpăra serviciile marelui dinamovist. Banii sunt ăia despre care povestea spune că au stat la Corleone căt timp s-a jucat meciul Dinamo - CFR Cluj. Băieţii care pretind că rostul lor pe lumea asta este acela de a le şti pe toate iţi mai livrează o informaţie. Aşa, gratuit, doar fiindcă sunt ei valabili. Spun şmecherii de profesie că dresajul lui Borcea a fost pus la cale de Viorel Hrebenciuc. Iar matelotul prezidenţial ne povăţuieşte să credem că şobolanul rozaliu dă consistenţă şi credibilitate oricărui scenariu, oricăt de fabulos ar fi acesta.

Aparent nimic nu mă poate impiedica să cred că Borcea şi Becali ar fi tranzacţionat, fie şi prin intermediari, inţelegerea conjecturală dintre Steaua şi Dinamo. Ba este chiar comod să te aliniezi opiniei majoritare. Folosind scutul acestei mici laşităţi te poţi proteja de injurătura groasă, de flegma populară. Sunt insă căteva intrebări care nu-mi dau pace, intrebări la care caut răspuns.

Imediat după ce Steaua s-a instalat pe poziţia care-i deschidea perspectiva Ligii Campionilor, Gigi Becali a considerat că este momentul improprietăririi personale cu meritul respectivei reuşite. A declarat atunci că a plătit ascensiunea echipei cu două milioane de euro. In folclor şi in presă a apărut şi reţeta repartizării banilor pe cap de făptuitor. Acum, surpriză, suma a fost redusă drastic. Cine a păgubit şi cine a sărăcit? In contul cui să trecem minciuna?

Dincolo de declaraţiile cu care patronul Stelei alimentează bărfa comunitară rămăne un adevăr incontestabil. Gigi Becali e gură spartă. El este capabil oricănd să transfere din discreţie in piaţa publică orice informaţie care se doreşte a fi confidenţială. Mitică Dragomir, om uns cu toate alifiile, cunoaşte cel mai bine acest adevăr. Şi atunci pot eu să cred că Mitică ar comite imprudenţa de a intermedia o ciorănie pusă la cale de Gigi Becali? Nu! Niciodată!

Dacă ne vom lăsa ameţiţi de petardele lansate de Gigi Becali nu vom afla niciodată adevărurile murdare ale fotbalului. El, Gigi Becali, a aflat inaintea altora că in spatele declaraţiilor contradictorii, in spatele rostirii jumătăţilor de adevăr, in spatele circului şi al spectacolului ieftin poate trăi bine şi liniştit. El este băiatul deştept. Fraieri sunt cei care-i inghit gogoşile.

×
Subiecte în articol: sport becali gigi becali