x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Se rupe caruta in Stefan cel Mare!

Se rupe caruta in Stefan cel Mare!

08 Iul 2004   •   00:00

Cu mai putin de o luna inaintea meciului cu slovacii de la Zilina in turul II preliminar al Ligii Campionilor, apele se agita la Dinamo. Campioana i-a pierdut intr-o zi pe Cosmin Barcauan si pe Ionel Danciulescu.

PAUL AND ONE, MIHAI IGIROSANU

La o zi dupa revenirea din stagiul de pregatire din Elvetia, lucrurile se complica in Stefan cel Mare. Daca transferul lui Barcauan la Sahtior Donetk pare a fi o pierdere "programata", plecarea lui Ionel Danciulescu i-a luat prin surprindere pe "caini".

SAHTIOR. Aflat in cautarea unei solutii pentru postul de fundas central, antrenorul roman al lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu s-a orientat catre grecul lui AS Roma, Traianos Dellas. Numai ca evolutia de exceptie a acestuia la Euro l-a determinat pe presedintele Romei, Franco Sensi, sa-i prelungeasca angajamentul. Astfel, s-a ajuns la varianta Cosmin Barcauan. Pentru gruparea din Donetk nu a fost o problema sa achite suma de un milion de dolari lui Dinamo, jucatorul plecand ieri in Elvetia, la Charmey, pentru a face jonctiunea cu lotul lui Sahtior.

SUSPENDAT. Antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, l-a folosit pe Barcauan intr-un singur meci de pregatire din cele cinci partide disputate in Elvetia. "Cosmin este suspendat pentru meciurile cu Zilina si de aceea am procedat asa. Avem solutii pentru inlocuirea lui, iar despartirea de el este posibila", a declarat tehnicianul. Exista riscul ca Dinamo sa piarda jucatorul in iarna, pe gratis, Barcauan refuzand prelungirea contractului. "El trebuia sa-si prelungeasca contractul cu Dinamo, insa nu a facut-o, desi se discuta de doua luni. Mai bine Dinamo il transfera acum decat sa-l piarda in iarna, cand intra in ultimele sase luni de contract si poate semna cu oricine", a spus vicepresedintele CA Gigi Netoiu, care este proprietarul jucatorului. In Ucraina, conform unor surse din cadrul clubului, jucatorul ar semna un contract pe cinci ani, iar salariul ar fi de 300.000 de dolari pe sezon. Dinamo a contactat deja Ceahlaul pentru achizitionarea fundasului central Lucian Goian.

JUCATORII BLOCATI DE CONDUCERE S-AU REVOLTAT

In momentul in care ofertele au inceput sa soseasca pe adresa jucatorilor importanti din Stefan cel Mare, conducerea a anuntat ca nu va pleca nimeni pana cand echipa nu isi va juca sansa in Liga Campionilor. Surse autorizate din cadrul clubului confirma ca, la auzul vestii ca Barcauan va fi lasat sa plece la Sahtior, Florentin Petre, Ionel Danciulescu si Claudiu Niculescu, jucatori blocati de conducere sa plece, s-au revoltat si s-au dus in biroul directorului executiv Cristi Borcea pentru a cere socoteala. Ieri dupa-amiaza, golgheterul Ionel Danciulescu, insotit de impresarul sau Ioan Becali, s-a urcat in avionul de Paris, el urmand sa ajunga in Franta, unde FC Nantes se afla in cantonament pentru a semna un contract pe trei ani cu "canarii". Dinamo urmeaza sa primeasca un milion de dolari, suma prevazuta in clauza de reziliere a atacantului. Cristi Borcea a anuntat ca nici un conducator nu a stiut de plecarea lui Danciulescu, atacantul urmand sa fie amendat daca va reveni. Aceleasi surse confirma faptul ca urmatorul jucator care va pleca este Claudiu Niculescu, acesta impresionand in turneul din Elvetia. El este dorit de Young Boys Berna si FC Basel, dar ambele echipe joaca in turul II, respectiv III preliminar al Ligii Campionilor si pun conditia ca transferul sa se realizeze inainte ca Dinamo sa joace contra lui Zilina, pentru ca jucatorul nu ar mai avea drept de joc.

NETOIU

Vicepresedintele CA Gigi Netoiu a reusit sa mai transfere un jucator pe care il detinea in coproprietate cu clubul din Stefan cel Mare, de pe urma transferului lui Barcauan urmand sa fie impartita suma de un milion de dolari. Astfel, "Comandantul" mai are doi jucatori in Stefan cel Mare: Stefan Grigorie si Angelo Alistar. Este foarte posibil ca si primul sa plece din Stefan cel Mare, cea mai sigura destinatie parand a fi China, acolo unde a ajuns in vara si Dan Alexa, un alt jucator al lui Netoiu.

"IL LUCE"

Conform unor surse, prin achizitionarea lui Barcauan, Mircea Lucescu a dat, indirect, o "palma" fratilor Becali, cu care se afla in conflict deschis. Acestia aveau o oferta pentru jucator din partea lui Dinamo Kiev, marea rivala din Ucraina a lui Sahtior. Plecarea lui Danciulescu in Franta e razbunarea impresarilor pentru ca Dinamo a acceptat varianta Sahtior pentru Barcauan.
×
Subiecte în articol: sport dinamo ştefan şahtior barcauan