x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Serena Williams, suspendată condiţionat timp de doi ani

Serena Williams, suspendată condiţionat timp de doi ani

30 Noi 2009   •   00:00

Jucătoarea de tenis americană Serena Williams a primit o suspendare condiţionată timp de doi în circuitul WTA, după ce a agresat verbal un arbitru de linie în semifinala din acest an de la US Open, informează cotidianul Gazzetta dello Sport.

De asemenea, liderul clasamentului mondial a primit o amendă de 82.500 de dolari. În cazul în care Williams va recidiva în următorii doi ani, ea va fi suspendată efectiv, iar amenda se va dubla.



În timpul semifinalei de la US Open, cu Kim Clijters, la scorul de 4-6, 5-6, 15-30, Williams a servit o a doua minge având piciorul pe linia de fund, lucru semnalat de un arbitru de tuşă arbitrului principal pentru a sancţiona o dublă greşeală. Scorul era 15-40, adică minge de meci pentru Clijsters, când Serena a agresat verbal arbitrul de linie, apropiindu-se la câţiva metri de acesta şi urlând. Acesta a transmis discuţia arbitrului principal, care l-a chemat pe supervizorul turneului.

Astfel, americanca a primit un al doilea avertisment pentru "comportament antisportiv", ceea ce a dus la pierderea punctului şi a meciului. Williams primise un prim avertisment după ce şi-a izbit racheta de sol, într-un gest de furie după un punct pierdut.

Cuvintele adresate de Williams nu au putut fi auzite, însă potrivit presei americane Serena l-ar fi ameninţat cu moartea pe arbitrului de linie. La conferinţa de presă, americanca nu a vrut să explice ce i-a spus arbitrului de tuşă: "Nu m-am bătut niciodată în viaţa mea, de ce aş ameninţa pe cineva?".

×
Subiecte în articol: sport