x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SHELBOURNE - STEAUA / Dublin, primul hop

SHELBOURNE - STEAUA / Dublin, primul hop

de Mihai Igirosanu    |    27 Iul 2005   •   00:00
SHELBOURNE  -  STEAUA / Dublin, primul hop

In aceasta seara, de la ora 21:30, stadionul "Tolka Park" din Dublin va gazdui confruntarea dintre Shelbourne si Steaua, prima mansa din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Meciul va fi transmis in direct pe TVR 1.

Ieri dupa-amiaza, in jurul orei 15:30, ora Romaniei, delegatia Stelei a ajuns in capitala Irlandei, iar aseara antrenorul Oleg Protasov, care maine seara va debuta oficial pe banca "ros-albastrilor", a condus antrenamentul oficial.

OPTIMISM. La plecarea din Bucuresti, campionii Romaniei s-au aratat increzatori. "Pornim cu prima sansa, dar e nevoie de concentrare maxima, pentru ca niciodata nu se stie ce se va intampla. Shelbourne nu joaca asa cum ne-am obisnuit sa spunem ca o fac britanicii. Este o echipa care pune mingea jos si care practica un fotbal european. Sub nici o forma nu se poate compara cu o echipa englezeasca", a declarat presedintele executiv, Mihai Stoica. In general, jucatorii Stelei au fost impresionati de disciplina tactica a celor de la Shelbourne, dar se considera favoriti in "dubla" cu campioana Irlandei.

PONDERAT. De cand a venit la Steaua, antrenorul Oleg Protasov a adoptat o pozitie rezervata in ceea ce priveste raporturile cu presa. Ucraineanul s-a mentinut si ieri pe aceeasi linie ponderata: "Este primul meci oficial pentru echipa mea si primul din preliminariile Ligii Campionilor. Credem in fortele noastre, dar stim ca nu va fi usor. Nu ma intereseaza declaratiile antrenorului de la Shelbourne, este problema lui ce vorbeste despre Steaua. Toate sunt vorbe, meciul se joaca pe teren", a afirmat Protasov.

INCREDERE
"Am jucat multe meciuri in sezonul trecut si am capatat experienta la nivel inalt. Shelbourne e o echipa solida, care joaca mai putin pe stilul britanic si e periculoasa, dar nu ne temem de ea. Multi vor sa invinga Steaua, dar putini au reusit" - Gabriel Bostina, jucator Steaua

IACOB DEBUTEAZA OFICIAL
Atacantul Victoras Iacob va imbraca si el pentru prima oara tricoul Stelei intr-o partida oficiala. Noua achizitie a "ros-albastrilor" a parut foarte determinata si lipsita de emotii: "Si in aceasta confruntare Steaua ramane Steaua si eu apreciez ca are o sansa in plus. Nu ne este frica de adversari, nu am ajuns sa nu ne mai urcam in avion de teama lor. Visul meu este sa ajungem in grupele Ligii Campionilor. Daca trecem de Shelbourne, poate intalnim apoi o echipa accesibila si putem ajunge in grupe. Plecarea lui Dorinel Munteanu de la Steaua este totusi o pierdere pentru noi", a declarat Victoras Iacob.

PE MUCHIE DE CUTIT
Antrenorul celor de la Shelbourne, Pat Fenlon, crede ca meciul din aceasta seara va fi unul deschis oricarui rezultat: "Vom ataca oricand va fi posibil. Nu vreau sa pierdem si nici sa primim gol. Sunt foarte preocupat sa nu primim goluri. Va fi un meci pe muchie de cutit". Tehnicianul irlandez a mai adaugat ca va adopta o strategie defensiva, iar echipa sa va trebui sa munceasca mult pentru a se opune creativitatii adversarului.

STADIONUL VA FI ARHIPLIN
Stadionul "Tolka Park" va fi diseara la capacitatea maxima, 9.700 de locuri. Pana ieri, orgnizatorii vandusera deja circa 6.000 de bilete, la pretul de 15 euro. Stelistii mizeaza si ei pe multi fani. Pe langa autocarul plecat din Bucuresti, "ros-albastrii" vor fi sustinuti si de alte cateva sute de reprezentanti ai puternicei comunitati romanesti. Numai in Dublin traiesc, conform ultimelor estimari, aproximativ 10.000 de romani.
×
Subiecte în articol: sport steaua shelbourne