x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sifonierul lui Borcea

Sifonierul lui Borcea

12 Mai 2004   •   00:00

Noul birou al lui Cristi Borcea sfideaza luxul. Directorul executiv al „ros-albilor" a cheltuit aproape un miliard de lei pentru amenajarea locului unde nu petrece mai mult de trei ore pe zi. Si asta in conditiile in care mare parte dintre angajatii sai traiesc cu salarii de 4 milioane de lei.

PAUL ANDONE, MARIAN STEFAN

Amplasat in clubul Dinamo, la primul etaj al corpului dinspre „Stefan cel Mare", biroul directorului executiv al FC Dinamo a fost dat in folosinta la inceputul acestui an. Un nou motiv de fala pentru Cristi Borcea

INVESTITIE. Bunastarea angajatilor mai marunti din club nu-l intereseaza prea mult pe boss-ul dinamovist. Ambitia lui a fost de a-si darui un birou mai impunator decat cel al presedintelui Nicolae Badea. Si a reusit. Paradoxal pentru Borcea este ca si-a decorat incaperea cu mult bun gust. Mobila de cea mai buna calitate, canapele de piele, linie video-audio de ultima generatie, un acvariu cu specii unicat de pesti. Totul amplasat intr-o incapere de circa 50 de metri patrati, cu o camera de baie si dus.

CROITOR. Dar Borcea este pasionat de haine. Cheltuieste sume exorbitante pentru propria garderoba. „In vila sa din Pantelimon are o camera speciala, plina cu costume, camasi si cravate. Nici nu le mai stie numarul. Pe mine ma cheama sa le mai triez, in conditiile in care are si costume de 300-400 de dolari bucata", spune cu teama croitorul Nicolae Tirca, cel care se ocupa de garderoba mai multor conducatori dinamovisti.

In ’89 era gestionar de butelii

Revolutia din decembrie ’89 l-a prins pe actualul director dinamovist gestionar la un centru de butelii din cartierul Damaroaia. Lui Borcea nu i-a placut niciodata scoala, ci a fost mai degraba indragostit de bani. In 1984 a intrat la Liceul industrial nr. 26 din Salajan. Cu adeverinta de zece clase in buzunar s-a inscris in 1986 la seral, la Liceul „23 August". Bacalaureatul si l-a luat insa in 1995, de la Grupul Scolar Agricol Fierbinti. Tocmai fusese adus de Cornel Dinu ca director de marketing la Dinamo. Implinise 26 de ani! Imediat s-a inscris la o facultate particulara, iar astazi Cristi Borcea este absolvent de Drept.

Castiga 40.000 de lei pe zi!

Cristi Borcea si-a inceput ascensiunea in planul afacerilor din toamna lui 1990. S-a axat pe ceea ce stia mai bine, si anume pe butelii. A infiintat mai multe firme, dintre care, cea mai cunoscuta, Crimbo Gaz, detine monopolul in Bucuresti si in zonele limitrofe. Si daca inainte de Revolutie castiga in jur de 40.000 de lei pe zi si conducea o simpla Dacie, astazi Borcea se poate lauda cu un parc auto extrem de costisitor si diversificat. Ultima sa achizitie este un BMW 760i-Seria a 7-a, care ajunge la un pret de catalog de 140.000 de euro. Aceasta se adauga altor cateva automobile, tot din gama BMW, unui Hammer H2 si unui Ford Focus, destinat exclusiv transportului copiilor sai.

Croitorie dinamovista

Pe Soseaua Stefan cel Mare, vizavi de intrarea in clubul Dinamo, se afla o croitorie, care la prima vedere nu sare cu nimic in ochi. Putina lume stie ca maistrul croitor Nicolae Tirca ii are printre clienti pe unii dintre cei mai importanti oameni din conducerea „alb-rosiilor". Comandantul CS Dinamo, Marcel Popescu, administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, si directorul executiv Cristi Borcea sunt numai trei dintre acestia.
×
Subiecte în articol: sport borcea