x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Simona Halep, interviu în presa străină: Visul meu a fost să fiu cea mai bună! Am dat totul pentru tenis

Simona Halep, interviu în presa străină: Visul meu a fost să fiu cea mai bună! Am dat totul pentru tenis

07 Ian 2019   •   17:51
Simona Halep, interviu în presa străină: Visul meu a fost să fiu cea mai bună! Am dat totul pentru tenis

Numărul 1 mondial în clasamentul WTA, Simona Halep, a acordat un interviu publicaţiei britanice The Guardian, în care vorbeşte de evoluţia ei din ultimul an, despre câştigarea Roland Garros şi despre Darren Cahill.

“Tot ce am făcut în viaţă, până acum, a fost doar pentru tenis. Nimic altceva nu a contat. Poate de aceea a fost prea mult. De aceea am suferit”, se destăinuie Simona Halep jurnalistului de la The Guardian, la Bucureşti, înainte de plecarea spre Australia.

“Mi-am dedicat mie însămi 100% atât de mulţi ani. Acum am câştigat un Grand Slam şi am început să mă bucur mai mult de viaţă. Îmi place să ies în oraş, să îmi fac prieteni. Sunt mult mai deschisă. Înainte să câştig French Open eram foarte concentrată”, spune Simona.

Despre despărţirea de Darren Cahill

Ea a vorbit şi despre relaţi cu fostul antrenor, australianul Darren Cahill.

“Acum am experienţă şi de aceea am decis să fiu singură pentru patru luni, fără un antrenor. Vreau să mă simt relaxată. Am avut foarte multă presiune anul trecut, din România, de la oamenii din jurul meu, pentru că toată lumea vorbea doar despre titlul de Grand Slam. Desigur, este doar un sport, dar pentru mine era totul. Şi de aceea am suferit un pic”, recunoaşte Halep.

Simona recunoaşte că Darren Cahill a ajutat-o foarte mult să se transforme.

“Oamenii din România nu cred foarte mult în ei. Suntem foarte talentaţi, dar nu avem încredere. Am fost norocoasă. Darren este australian şi este total diferit. M-a determinat să fiu pozitivă. M-am schimbat foarte mult”, spune Simona.

Cahill a luat o decizie dramatică în martie 2017 când, după ce ea a pierdut la Miami în faţa Johannei Konta, el a renunţat, pe motiv că Halep era prea negativistă. “Am fost şocată. Darren a fost foarte supărat. A spus că dacă nu vreau să mă schimb, înseamnă că nu vreau să fiu cea mai bună. După câteva zile, am început să lucrez cu un psiholog. Această doamnă [Alexis Castorri] m-a ajutat să mă înţeleg şi să îmi rezolv slăbiciunile. Darren a fost foarte mândru, asa că am început să lucrăm, din nou, pentru că el a crezut că îmi doresc să fiu cea mai bună”.

Poate ea reuşi fără antrenor? “Nu, trebuie să găsesc un antrenor. La acest nivel este imposibil să mergi singură”.

Se vor reuni, ea şi Cahill? “Nu ştiu. Pot să spun că sper asta pentru că el este o persoană deosebită, iar acest lucru contează cel mai mult.

Despre finala de la Roland Garros

În finala de la Roland Garros din 2018, Halep pierduse un set şi era condusă cu 2-0 în al doilea set de către Sloane Stephens. “Nu mă aşteptasem ca ea să joace atât de bine pe zgură, aşa că m-am gândit că totul este pierdut, din nou. Mi-am zis că trebuie să încerc ceva, aşa că am devenit mai agresivă. Am înaintat la fileu de trei ori în acel ghem, ceea ce nu am făcut niciodată până atunci. Am câştigat ghemul şi am obţinut încredere pentru că m-am gândit că în anul precedent când am condus meciul, am pierdut finala. Chiar am început să cred”, adaugă Halep.

 

×
Subiecte în articol: simona halep darren cahill roland garros