x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Simona Halep își pregătește revenirea pe teren

Simona Halep își pregătește revenirea pe teren

de Adi Munteanu    |    03 Iul 2020   •   10:08
Simona Halep își pregătește revenirea pe teren

Numărul 2 mondial al tenisului feminin, Simona Halep va reveni în acest weekend pe teren, în cadrul unui meci demonstrativ de dublu mixt, alături de Horia Tecău. Competiția se desfășoară la Cluj și anul trecut s-a bucurat de un mare succes de public. Din păcate, anul acesta „Winners Cup” se desfășoară fără spectatori. 

Turneul de la Cluj,  dotat cu premii în valoare de 30.000 de dolari, se va desfăşura pe zgură, la baza sportivă Winners Sports Club, respectându-se măsurile autorităţilor care reglementează desfăşurarea competiţiilor sportive în contextul pandemiei de coronavirus. 

Sistemul de desfășurare este similar cu cel de la Turneului Campioanelor: două grupe și joacă fiecare cu fiecare, tocmai pentru ca sportivele să aibă ocazia mai multor meciuri. În Grupa A au fost repartizate Gabriela Ruse (177 WTA), Irina Bara (151 WTA) și Georgia Crăciun (354 WTA), iar în Grupa B, Irina Begu (81 WTA), Jaqueline Cristian (162 WTA), Miriam Bulgaru (387 WTA). Câștigătoarea turneului va face echipă de dublu mixt împreună cu Marius Copil și va juca duminică, 5 iulie, împotriva perechii Halep-Tecău, care vor face echipă și la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, aceasta nu și-a anunțat încă programul și lista turneelor la care va participa din toamnă, atunci când revin competițiile oficiale. În declarațiile ei mai vechi spunea că nu intenționează să meargă la turneele din Statele Unite, inclusiv US Open. Cel mai probabil, campioana noastră va alege turneele pe zgură din Europa (Madrid, 14-20 septembrie, Roma, 20-26 septembrie, și Roland Garros 20 septembrie-10 octombrie), unde va fi cu siguranță favorită.

În ceea ce privește jucătoarele clasate în afara Top 100 WTA, acestea sunt dezavantajate la turneele mari, deoarece nu vor mai exista în acest sezon runde de calificări, competițiile mari fiind mai degrabă invitaționale și doar refuzul unor jucătoare de top poate face loc pe tablou și jucătoarelor mai slab cotate. 

×