x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Simona Halep și Caroline Garcia nominalizate la titlul de jucătoarea lunii septembrie în circuitul profesionist feminin de tenis

Simona Halep și Caroline Garcia nominalizate la titlul de jucătoarea lunii septembrie în circuitul profesionist feminin de tenis

10 Oct 2017   •   11:28
Simona Halep și Caroline Garcia nominalizate la titlul de jucătoarea lunii septembrie în circuitul profesionist feminin de tenis

Românca Simona Halep, Caroline Garcia (Franţa) şi Caroline Wozniacki (Danemarca) au fost nominalizate la titlul de jucătoarea lunii septembrie în circuitul profesionist feminin de tenis, în ancheta realizată pe site-ul WTA.

Simona Halep este noul lider mondial, după o săptămână memorabilă la Beijing, unde a jucat finala, după ce le-a învins pe Maria Şarapova (prima victorie după şapte înfrângeri consecutive în faţa rusoaicei), pe Daria Kasatkina (revanşându-se după eliminarea prematură de la Wuhan) şi pe Jelena Ostapenko. Meciul cu letona a vut o dublă semnificaţie, pe lângă revanşa după finala de la Roland Garros, victoria i-a adus şi poziţia de lider în clasamentul WTA, românca fiind a 25-a jucătoare din istorie care ajunge pe această poziţie.

Deşi a pierdut finala cu Garcia, Halep a urcat pe primul loc şi în ierarhia WTA Race, pentru Turneul Campioanelor.

Daneza Caroline Wozniacki, care are cel puţin un titlu cucerit în fiecare an începând din 2008, şi-a păstrat seria cu titlul câştigat la Toray Pan Pacific Open, de la Tokyo, unde a obţinut victorii în faţa liderului mondial din acel moment, Garbine Muguruza, şi a rusoaicei Anastasia Pavliucenkova. Wozniacki a ajuns la 26 de titluri cucerite în carieră şi şi-asigurat prezenţa pentru a cincea oară la Turneul Campioanelor.

Caroline Garcia a reuşit o serie remarcabilă de 11 victorii consecutive, care i-au adus titlurile de la Wuhan şi Beijing. La Wuhan, franţuzoaica le-a învins pe germanca Angelique Kerber, fost lider mondial, dar şi pe Dominika Cibulkova (Slovacia), câştigătoarea Turneului Campioanelor.

Luptând pentru calificarea la turneul de la Singapore (Turneul Campioanelor), Garcia a învins-o în sferturi la Beijing pe Elina Svitolina, după ce a salvat o minge de meci în faţa ucrainencei, în semifinale a trecut de Petra Kvitova, iar în finală a învins-o pe Simona Halep, care tocmai devenise lider mondial.

Această serie de succese i-a adus franţuzoaicei intrarea în top 10 WTA, dar şi poziţia a opta în clasamentul WTA Race.

Cele trei propuneri pot fi votate pe site-ul WTA până joi, iar rezultatele vor fi publicate vineri.

În 2017, au mai câştigat titlul de jucătoare a lunii Serena Williams (ianuarie), Elina Svitolina (februarie), Elena Vesnina (martie), Laura Siegemund (aprilie), Simona Halep (mai), Garbine Muguruza (iunie), Madison Keys (iulie) şi Sloane Stephens (august).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: simona halep caroline garcia