x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Simt o mare presiune”

“Simt o mare presiune”

de Vlad Ionescu    |    02 Aug 2008   •   00:00
“Simt o mare presiune”

JOCURILE OLIMPICE  ●  Nicoleta Grasu isi imparte viata intre familie si sport
Aflata pe locul al doilea in clasamentul mondial al anului la aruncarea discului, Nicoleta Grasu este privita drept una dintre putinele sperante ale Romaniei la o medalie in probele de atletism.



JOCURILE OLIMPICE  ●  Nicoleta Grasu îşi împarte viaţa între familie şi sport
Aflată pe locul al doilea în clasamentul mondial al anului la aruncarea discului, Nicoleta Grasu este privită drept una dintre puţinele speranţe ale României la o medalie în probele de atletism.

           Jurnalul Naţional: Ai fost la patru Olimpiade pînă acum, dar nu ai cîştigat nici o medalie. Crezi că acum a venit vremea ta?

Nicoleta Grasu: Sper. O medalie olimpică este tot ceea ce îmi mai doresc. Am emoţii, fiindcă simt o mare presiune pe umeri. Asta pentru că toată lumea cînd vorbeşte de medalii nu pomeneşte decît de Marian Oprea şi de Nicoleta Grasu. Pînă acolo este însă drum lung. Mai întîi să mă calific în finală şi apoi vom vedea. În finală orice este posibil.

Şansă

           La experienţa ta, te temi de calificări?

Nu mă tem, dar nu va fi uşor. Mi s-a întîmplat şi mie să prind cîte o zi proastă şi să ratez finala. Aici baremul este destul de ridicat şi vor fi surprize.

           Campioana mondială Franka Diesch a anunţat că nu vine la Beijing.

Asta înseamnă că am o şansă în plus. Mai sînt însă destule sportive puternice din Rusia, Ucraina, Belarus, poate şi altele. Americancele nu mă sperie, deşi au aruncat bine anul ăsta, pentru că ele nu confirmă în concursurile mari.

Controverse

           Este greu să fii antrenată de propriul soţ?

Viaţa mea se împarte între sport şi familie. Costel a fost şi el discobol, şi încă unul foarte bun. Sîntem căsătoriţi de 16 ani şi ne înţelegem perfect. Nu ştiu să ne fi certat vreodată acasă. Cînd e vorba despre atletism, atunci ne mai certăm. Eu sînt o perfecţionistă, vreau mult, dar nu pot întotdeauna. Atunci răbufnesc, îi mai spun că nu se pricepe la nimic, dar el ştie că sînt doar nervoasă. Am învăţat amîndoi să cedăm cînd e cazul. În plus, mă ajută mult şi cu copilul. Cînd se întîmplă să plec singură la concursuri, el rămîne acasă şi are grijă de Ştefan.

           Te retragi după Beijing?

Poate voi mai continua, dar nu ştiu dacă mai ajung şi la JO de la Londra, peste patru ani. După ce mă voi lăsa, în nici un caz nu o să antrenez. Am stat prea mult pe stadion ca să fac acelaşi lucru. Am un copil de crescut şi cred că ne va călca pe urme, pentru că seamănă cu amîndoi, dar e prea devreme să spunem dacă va face sau nu atletism. Nu vreau însă să renunţ la sport şi mi-ar plăcea să lucrez la federaţie sau la un club.
vlad.ionescu@jurnalul.ro

A mai scăpat de o adversară

Şansele Nicoletei Grasu de a prinde podiumul au crescut după ce federaţia internaţională a anunţat că a suspendat temporar şase sportive din Rusia, bănuite că ar fi falsificat probele prezentate la controlul antidoping. Printre acestea se află şi Daria Pischalnikova, nimeni alta decît liderul mondial al sezonului la aruncarea discului. În cazul atletelor respective, probele recoltate anul trecut, la Campionatul Mondial de la Osaka, nu corespundeau din punct de vedere al ADN-ului cu cele prelevate în primăvară, la un control în afara competiţiei.

×
Subiecte în articol: sport