x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Slovenia - Romănia - Cu găndul la revanşă

Slovenia - Romănia - Cu găndul la revanşă

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    01 Iun 2007   •   00:00
Slovenia  -  Romănia  - Cu găndul la revanşă
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Aeronava in care s-a imbarcat delegaţia Romăniei a decolat de pe Aeroportul "Henri Coandă" spre Ljubljana ieri, la ora 18:30, "tricolorii ajungănd in capitala Sloveniei după o oră şi jumătate de zbor lipsit de incidente.

Tricolorii au ajuns la destinaţie

Aeronava in care s-a imbarcat delegaţia Romăniei a decolat de pe Aeroportul "Henri Coandă" spre Ljubljana ieri, la ora 18:30, "tricolorii ajungănd in capitala Sloveniei după o oră şi jumătate de zbor lipsit de incidente.

Imediat după ce au ajuns pe aeroportul din Ljubljana şi au trecut peste formalităţile vamale, fotbaliştii tricolori s-au deplasat cu un autocar la Hotelul Domina, locul pe care şefii FRF l-au ales drept cartier general pe perioada şederii in Slovenia. Ajunşi la hotel, jucătorii lui Victor Piţurcă şi-au luat in primire camerele, după care au coborăt in restaurantul stabilimentului şi au servit cina. Cum singurul antrenament programat de selecţionerul reprezentativei Romăniei pe pămănt sloven este cel oficial, acesta urmănd să se desfăşoare in această seară, Mutu şi compania au avut pănă la ora stingerii program de voie. In acest timp, jucătorii au discutat pe marginea partidei de măine, dar şi-au amintit şi de confruntarea din urmă cu şase ani, promiţănd să se revanşeze.

ADIO COŞMAR. Cel puţin prin superstiţie, naţionala Romăniei n-ar trebui să mai trăiască momentele penibile de atunci, cănd, la Ljubljana, modesta reprezentativă a Sloveniei s-a impus in partida tur, cu 2-1, la capătul unui meci in care "tricolorii" au condus la pauză. Practic, Stadionul "Bezigrad" este acum aproape o ruină. Cu o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri, stadionul arată ca şi abandonat, iarba crescănd nestingherită printre răndurile din tribune. "Oficiala" este ca şi inexistentă, iar accesul din stradă se face direct intr-o peluză, după modelul sovietic implementat in "Ştefan cel Mare". Similitudinile nu se opresc aici, pentru că "Bezigrad" este la răndul său construit intr-o groapă, sub nivelul oraşului. Tabela de marcaj este o adevărată piesă de rezistenţă a anilor ’50, fiind acţionată manual, iar pentru delimitarea echipelor este inscripţionată cu binescunoscutele "gazde" şi "oaspeţi".

"Ne, Mutu!"

Cotidianul Ekipa i-a dedicat in ediţia de ieri aproape o pagină intreagă vedetei naţionalei Romăniei, Adrian Mutu, elogiat pentru meciurile reuşite in Il Calcio şi pentru echipa lui Victor Piţurcă. Sub titlul "Totti? Kaka? Ne, Mutu!", respectiva publicaţie il prezintă pe jucătorul romăn drept unul dintre marii protagonişti ai campionatului italian, care i-a eclipsat in multe momente pe vedetele Totti sau Kaka. Mutu este considerat marele pericol pentru poarta slovenă, numele său fiind rostit şi de mijlocaşul echipei britanice West Bromwich Albion, Robert Koren, intr-un interviu acordat celor de la Ekipa. Pe de altă parte, celelalte publicaţii cu tiraj important ale slovenilor, Delo şi Dnevnik, nu fac decăt referiri scurte la ultimele noutăţi din cantonamentul Sloveniei din staţiunea montană Bled.

AMINTIRI

"Sunt sigur că romănii au incă acea rană veche pe care le-am produs-o acum şase ani. Romănii au prima şansă, dar nu sunt invincibili"

Milenko Acimovici căpitan Slovenia

Umbriţi de Iron Maiden

Slovenia nu pare deloc conectată la meciul contra "tricolorilor". Cătă vreme in fosta republica iugoslavă legea o fac baschetul, handbalul şi mai ales sporturile de iarnă, fotbalul este lăsat undeva la urmă. De altfel, la ultimul meci disputat acasă de elevii lui Matjaz Kek, impotriva Olandei, stadionul din Celje, arena "Petrol", nici nu s-a umplut, in pofida capacităţii reduse, de numai 10.084 de locuri.

INDIFERENŢI. Mai mult, capul de afiş al săptămănii este concertul extraodinar al rockerilor de la Iron Maiden, programat exact de la aceeaşi oră cu partida dintre reprezentativele Sloveniei şi Romăniei. In timp ce "tricolorii" vor evolua la aproximativ 70 de kilometri de capitală, Bruce Dickinson&Co. se vor prezenta in faţa fanilor chiar in Ljubljana, pe Stadionul "Bezigrad", aceeaşi arenă unde naţionala Romăniei, cu Gică Hagi selecţioner, a fost invinsă cu 1-2 in toamna lui 2001. Dacă meciul dintre cele două reprezentative trece acum aproape neobservat, capitala Sloveniei este in schimb invadată de afişe care anunţă concertul Iron Maiden, iar hotelurile au inceput deja să fie asaltate de fani. Unul dintre motivele pentru care se joacă acum la Celje este şi acela că arena din capitala Ljubljana nu mai respectă normele UEFA.

×
Subiecte în articol: sport