x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Soc la minus 10 grade

Soc la minus 10 grade

24 Feb 2004   •   00:00

Meciul Bayern Manchen - Real Madrid reprezinta derby-ul optimilor. Partida va fi transmisa in direct de Pro TV, cu incepere de la ora 21:45.

Liga Campionilor revine astazi in prim-plan cu cea dintai faza eliminatorie, optimile de finala. Capul de afis al primelor patru partide programate diseara este tinut de confruntarea de la Manchen, intre Bayern si Real Madrid.

ALIATI. Chiar daca spaniolii sunt considerati favoriti, bavarezii au si ei un atu. Nu este vorba insa nici de revenirea lui Oliver Kahn, nici de cea a lui Michael Ballack. Antrenorul Ottmar Hitzfeld a spus, mai in gluma, mai in serios, ca cei mai mari aliati ai nemtilor vor fi frigul si zapada.
Si, cel putin pentru moment, se pare ca tehnicianul lui Bayern a avut dreptate. Conditiile meteorologice de la Manchen au dat peste cap, din start, deplasarea madrilenilor. Elevii portughezului Carlos Queiroz au fost nevoiti sa astepte mai bine de o ora permisul de zbor din cauza unei furtuni de zapada abatuta asupra orasului Manchen. Apoi, temperaturile extrem de scazute, de pana la minus 10 grade, nu sunt in nici un caz pe placul ibericilor.

SANSA. Altfel, starea de spirit a celor doua echipe este diametral opusa. Realul vine dupa victoria obtinuta la Barcelona, 4-2 in fata lui Espanyol, in urma careia si-a consolidat pozitia de lider in Primera Division. In schimb, bavarezii au invins greu cu 1-0 pe Hamburg si se afla la 7 puncte pe Werder Bremen, sansele de a obtine un nou titlu fiind foarte mici. Asa ca un succes in fata madrilenilor ar putea fi singura sansa a nemtilor de a salva sezonul. In privinta celorlalte partide de azi, AC Milan trece ca mare favorita in fata revelatiei Sparta Praga, in timp ce Monaco si Arsenal par a avea viata grea contra celor de la Lokomotiv Moscova, respectiv Celta Vigo.

Beckham:
"Bayern face pe victima"

David Beckham va juca din nou impotriva lui Bayern Manchen. Englezul i-a invins deja pe bavarezi in finala Ligii Campionilor din 1999, pe cand evolua la Manchester United. Britanicul nu este intru totul de acord cu faptul ca nemtii sunt defavorizati. "Bayern face pe victima, dar cu siguranta ca se preface. Numai ca noi nu o sa ne lasam pacaliti de acest truc", a spus Beckham. Pentru un alt "galactic ", Ronaldo, meciul de pe "Olympiastadion" reprezinta o premiera. Atacantul brazilian a jucat in trecut de cinci ori in Germania, dar niciodata pe terenul lui Bayern.

15 injectii pentru Kahn
Portarul lui Bayern Manchen s-a accidentat la umar saptamana trecuta in meciul amical pe care nationala Germaniei l-a disputat impotriva Croatiei. Kahn nu a jucat in campionat contra lui Hamburg, dar tine neaparat sa evolueze astazi. Medicii bavarezi i-au dat unda verde portarului german, insa acesta a fost nevoit sa suporte 15 injectii. Un alt jucator care ii da dureri de cap lui Ottmar Hitzfeld este Michael Ballack, victima unei bronsite. Germanul a revenit la antrenamente, insa este exclus ca la ora jocului sa fie recuperat suta la suta. "El singur va decide daca poate juca sau nu", a spus Hitzfeld.
DELIA GOMOESCU

×
Subiecte în articol: sport bayern