x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport J.O. Soci 2014. România a bifat cea de a 20-a participare la Olimpiadele albe

J.O. Soci 2014. România a bifat cea de a 20-a participare la Olimpiadele albe

23 Feb 2014   •   13:38
J.O. Soci 2014. România a bifat cea de a 20-a participare la Olimpiadele albe
Sursa foto: sochi2014.com

Astăzi se incheie cea de a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, Soci 2014.


Aceasta a fost a 20-a participare a României la Olimpiada albă, cu o echipă de 24 de sportivi concurând la opt sporturi: biatlon, bob, patinaj artistic, sanie, sărituri cu schiurile, schi fond, sprint şi skeleton.

Organizate iniţial sub titulatura de "Săptămâna internaţională a sporturilor de iarnă" (în 1924, la Chamonix - Franţa), întrecerile au devenit "Olimpiade" încă de la a doua ediţie. Până în 1992, ele s-au desfăşurat în aceiaşi ani cu Olimpiadele de vară, după care au fost mutate la jumătatea ciclului olimpic. De aceea, între olimpiada de la Albertville şi cea de la Lillehammer (1994) sunt numai doi ani.

Cea mai bună performanţă a sportivilor români la Olimpiadele de iarnă s-a înregistrat în 1968. A fost singura noastră clasare pe podium, echipajul bob 2 Ion Panturu - Nicolae Neagoe obţinând medaliile de bronz, la Grenoble.

La această ediţie, românca Ania Call (18 ani)s-a clasat pe locul 22 la proba de super-combinată, rezultat considerat "promiţător" de COSR. Cea mai bună clasare a sportivilor români la Soci a fost locul 17, ocupat tot la bob 2.

Câştigători sau învinşi, sportivii participanţi o vor lua de la capăt, pornind într-o nouă cursă pentru depăşirea propriilor limite: patru ani de antrenamente, muncă, transpiraţie, noi speranţe, vise, aşteptări.

Renault Romania, sponsor oficial al COSR, a fost alaturi de olimpicii nostri care ne-au reprezentat cu onoare la Soci. La finalul celei mai importante competitii sportive de iarna, ei merită să se bucure încurajările noastre şi sa stie ca sunt apreciati pentru pasiunea si efortul lor!

Renault sustine valorile olimpice de excelenta, profesionalism si fair-play si isi continua angajamentul de a fi alaturi de olimpicii romani in competitiile urmatoare care ne vor oferi noi surse de motivatie si inspiratie.

×
Subiecte în articol: soci 2014