x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sorana cea Mare

Sorana cea Mare

de Vlad Ionescu    |    03 Iun 2009   •   00:00
Sorana cea Mare
Sursa foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP

După 12 ani, tenisul românesc are din nou o jucătoare în sferturile unui turneu de Grand Slam. Învingătoare în optimi în faţa Jelenei Jankovic (Serbia) cu 3-6, 6-0, 9-7, Sorana Cârstea o va înfrunta pe Samantha Stosur (Australia), pentru un loc în semifinale.



Reprezentanta noastră a avut nevoie de aproape trei ore pentru a încheia socotelile cu Jankovic, a cincea favorită a turnelui şi fostă lideră a clasamentului mondial feminin, demonstrând că victoria obţinută în faţa aceleiaşi jucătoare anul trecut, la Fed Cup, nu a fost deloc întâmplătoare.

"Acum a fost o altă atmosferă, alte condiţii, mai ales că am jucat pe suprafaţa ei favorită. În ultimul set, când am întors de la 4-5, am fost puţin mai agresivă şi mai sigură pe mine. Trebuia să închei meciul mai repede, dar la final mi-a plăcut prea mult atmosfera şi am zis să mai stau puţin pe teren", a declarat cu o undă de umor Sorana Cârstea, care a fost încurajată din tribună de Ilie Năstase, de Ion Ţiriac şi de Virginia Ruzici, singura noastră campioană la Roland Garros, în 1978, care i-a trimis un mesaj de felicitare imediat după meci.

Următoarea adversară a Soranei este azi australianca Samantha Stosur, cap de serie numărul 30, care a avut un meci uşor cu franţuzoaica Virginie Razzano, pe care a învins-o cu 6-1, 6-2. "Nu am mai întâlnit-o niciodată. Mă aştept la un meci echilibrat, pentru că este o jucătoare foarte bună şi mai experimentată decât mine", crede târgovişteanca de 19 ani, care în paralel cu tenisul se pregăteşte intens şi pentru examenul de Bacalaureat, pe care-l va susţine în august, înainte de US Open.

"Sincer, nu am învăţat nimic săptămâna trecută. M-am gândit doar la jocul meu la Roland Garros. Voi relua studiul abia după încheierea turneului", a spus Sorana Cârstea.

Ruxandra Dragomir, ultima noastră jucătoare prezentă într-un sfert de finală la Roland Garros, este convinsă că drumul Soranei nu poate fi decât unul ascendent. "Acum se află pe locul 41, dar cred că va urca spectaculos, poate între primele 20 de jucătoare ale lumii. Este bună pe toate suprafeţele şi are calităţile să ajungă chiar numărul unu mondial", a spus actualul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.

×
Subiecte în articol: sport