x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sorţi potrivnici

Sorţi potrivnici

de Marius Mihalcea    |    18 Iul 2009   •   00:00
Sorţi potrivnici
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Gruparea de pe Bega o va întâlni în turul trei preliminar al celei mai puternice competiţii intercluburi din lume pe deţinătoarea Cupei UEFA, formaţie antrenată de românul Mircea Lucescu.



Prima manşă va avea loc la Doneţk, la 28 sau 29 iulie, iar returul, o săptămână mai târziu, la 4 sau 5 august, la Timişoara. "Indiferent dacă ne calificăm sau nu, dacă vom învinge sau nu, întâlnirea cu Şahtior este una istorică pentru noi, pentru că Timişoara nu a jucat niciodată cu o deţinătoare a unui trofeu european", a declarat patronul bănăţenilor, Marian Iancu, la scurt timp după aflarea rezultatului tragerii la sorţi desfăşurate ieri la Nyon.

SABĂU, PUS PE GLUME
Chiar dacă sorţii i-au hărăzit echipei sale cel mai puternic adversar posibil, antrenorul "violeţilor", Neluţu Sabău, a avut puterea să glumească. "O să-l sun pe domnul Lucescu să îi cer toate informaţiile despre Şahtior, despre schemele de joc şi despre tactică. Apoi o să-l sun şi pe Răzvan", a spus Moţul, care apoi a devenit serios: "Nu ştiu dacă ei vor fi la fel de motivaţi împotriva noastră ca şi atunci când ar fi întâlnit un adversar de calibru. Iar asta poate fi în avantajul nostru".

Sabău mai are o convingere: "Cred că cei de la Şahtior încă sărbătoresc câştigarea Cupei UEFA, de aceea chiar trebuie să credem în şansa noastră". Unul dintre oamenii de bază ai Timişoarei, mijlocaşul armean Artiom Karamian, şi-ar fi dorit un alt adversar: "Aş fi vrut Anderlecht sau Celtic, dar e bine şi aşa, mai greu la început şi după aia să ne fie mai uşor".

Fratele lui Artiom, Arman, a spus: "Nu cred că Mircea Lucescu ne va desconsidera, e prea profesionist ca să procedeze astfel. În plus, cunoaşte fotbalul românesc şi ştie că de 4-5 ani acesta e în creştere". Dacă va trece de Şahtior, FC Timişoara va juca în play-off pentru calificarea la grupele Ligii Campionilor. În caz contrar, va evolua în play-off-ul pentru grupele Europa League.


"Şanse egale"
Fundaşul stânga al lui Şahtior şi al naţionalei României, Răzvan Raţ, a spus că el şi coechipierii săi nu vor subestima în nici un caz echipa de le Bega. "Nu aş fi vrut să picăm cu Timişoara, care nu trebuie ignorată, fiindcă e o echipă bună, iar acum, cu noul antrenor, jucătorii vor fi şi mai motivaţi. Eu sper ca Şahtior să treacă mai departe, dar nu suntem favoriţi la calificare, chiar dacă noi am câştigat un trofeu european.

Şansele sunt egale. Totuşi, nu ştiu prea multe despre ei." Şahtior se găseşte în faţa celei de-a treia confruntări cu o echipă românească în Cupele Europene. În sezonul 2003-2004, în turul I al Cupei UEFA, ucrainenii au pierdut ambele manşe cu Dinamo, 0-2 şi 2-3, iar în ediţia 2005-2006 a aceleiaşi competiţii, dar în faza grupelor, s-a înclinat pe teren propriu, 0-1, în faţa Rapidului.

×
Subiecte în articol: sport şahtior