x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sosire in anonimat

Sosire in anonimat

26 Mai 2004   •   00:00

EDITIA a II-a
Nationala Romaniei nu prezinta interes pentru presa irlandeza. Nici un ziarist local n-a fost aseara pe aeroportul din Dublin pentru a-i intampina pe elevii lui Anghel Iordanescu.
FLORIN GONGU - Dublin
Zambete, glume si foarte mult optimism. Acestea au fost coordonatele dupa care s-au ghidat tricolorii ieri dupa-amiaza, la plecarea de pe Aeroportul Otopeni spre Dublin. Fara Mutu, Chivu, Pancu, Rat si Stoican, Anghel Iordanescu a incropit pentru amicalul cu Irlanda o selectionata formata in mare majoritate din jucatori din Divizia A.

EXAMEN. Din delegatia condusa de Adalbert Kassay face parte si fostul selectioner Emeric Ienei, care considera ca meciul cu irlandezii este un adevarat examen pentru jucatorii din campionatul intern selectionati la echipa nationala. "Iordanescu le-a dat tuturor sansa de a se afirma la echipa reprezentativa, iar acum ei trebuie sa dovedeasca faptul ca merita sa joace in calificarile pentru Mondialul din Germania", a declarat antrenorul care a adus Stelei Cupa Campionilor Europeni in 1986. Amicalul de maine seara este ultimul test important inaintea partidei oficiale din preliminarii, cu Finlanda, programata la 18 august.

DEZINTERES. Dupa circa 4 ceasuri de zbor, aeronava care a transportat echipa Romaniei a aterizat aseara la Dublin, in jurul orei 19:00 (21:00 la Bucuresti). Elevii lui Iordanescu au fost intampinati de un soare cald, care, alaturi de vamesii irlandezi, le-au urat "bun venit" tricolorilor. Insa nici un reprezentant al mass-media n-a fost prezent la aeroport, semn ca in Irlanda interesul pentru echipa Romaniei este zero. Si daca la decolare tricolorii au fost foarte bine dispusi, in avion acestia au fost retinuti, citind afectati ultimele informatii despre catastrofa petrecuta la Mihailesti. Iordanescu l-a desemnat pe Ganea sa se ocupe de repartizarea pe locuri a coechipierilor sai, in vreme ce Kassay s-a intretinut cu presedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Doru Viorel Ursu.

ANTRENAMENT. Tricolorii au efectuat aseara si un antrenament de acomodare pe Stadionul Lansdowne Raod, cel care va gazdui maine amicalul cu Irlanda. S-au exersat cateva scheme tactice, Iordanescu fiind foarte exigent cu elevii sai, spre deliciul baiatului fostului arbitru Vali Ionita, care este prezent si el la Dublin.

Irlandezii nu-l vor avea maine seara pe Roy Keane

Jucatorul echipei Manchester United, Roy Keane, nu va juca in amicalul dintre reprezentativele Irlandei si Romaniei, din pricina unei accidentari suferite la genunchi in finala Cupei Angliei. Vedeta irlandezilor, in varsta de 32 de ani, trebuia sa revina in echipa nationala dupa o pauza de doi ani, cauzata de conflictul pe care l-a avut cu fostul selectioner, Mick McCarthy. De asemenea, fundasul Gary Breen nu va putea evolua in partida cu selectionata Romaniei din cauza unei accidentari la ligamentele genunchiului, in timp ce Jason McAteer, John O’Shea si Liam Miller sunt incerti. (Catalin Fainisi)

Aliuta si-a amintit de Timofte

Mijlocasul echipei Steaua, Marian Aliuta, a fost convocat la echipa nationala la capatul unui sezon in care a avut evolutii oscilante. El considera ca a intrat in vederile selectionerului si datorita golului inscris in meciul cu FCM Bacau. "Fiecare jucator convocat din campionatul intern merita sa joace la nationala. Reprezinta foarte mult pentru mine. M-a luat prin surprindere. Nu ma asteptam, deoarece nu prea am jucat in acest retur. Imi doresc sa fiu titular. Sper sa profit, iar un gol inscris ar fi nemaipomenit. Echipa nationala are un moral bun dupa meciul cu Germania si poate invinge in Irlanda despre care nu-mi aduc aminte mare lucru. Stiu ca la Mondialul din ‘90 a ratat Timofte un penalty. Eram prea mic atunci", a afirmat Aliuta, care a precizat ca va ramane la Steaua in continuare. (Catalin Fainisi)
×
Subiecte în articol: sport echipa