x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spania: Întîmpinaţi ca nişte regi

Spania: Întîmpinaţi ca nişte regi

de Ionut Paduraru    |    02 Iul 2008   •   00:00
Spania: Întîmpinaţi ca nişte regi

Campioana Europei a fost primită triumfal la Madrid la întoarcerea de la CE. Îmbarcaţi într-un autocar descoperit, fotbaliştii naţionalei Spaniei au străbătut drumul de la aeroport pînă în centrul Madridului, fiind aclamaţi de sute de mii de oameni.

Campioana Europei a fost primită triumfal la Madrid la întoarcerea de la CE. Îmbarcaţi într-un autocar descoperit, fotbaliştii naţionalei Spaniei au străbătut drumul de la aeroport pînă în centrul Madridului, fiind aclamaţi de sute de mii de oameni. “Viva España!” şi “Sîntem campioni” au strigat fanii, în timp ce jucătorii ridicau pe rînd trofeul şi dansau în autocar. Destinaţia finală a fost piaţa Colon, unde se afla o mare de oameni îmbrăcaţi în tricouri roşii, în timp ce cerul era survolat de şapte avioane în culorile Spaniei. Majoritatea posturilor de televiziune spaniole au transmis în direct evenimentul. Ieri, jucătorii au fost primiţi de regele Juan Carlos şi de premierul Jose Luis Zapatero.

 
PRELUNGIRE. Jucătorii şi fanii i-au cerut lui Luis Aragones să rămînă în postul de selecţioner al Spaniei. Aragones, în vîrstă de 69 de ani, a repetat de mai multe ori că federaţia nu i-a propus prelungirea contractului, care a expirat după terminarea Euro 2008, şi a fost anunţat de clubul Fenerbahce drept viitorul antrenor al echipei turce. Jucătorii spanioli au solicitat rămînerea lui Aragones în avionul care îi aducea din Austria, iar mulţimea strînsă în Piaţa Colon a scandat “Luis, quedate!” (Luis, rămîi!). “Sînt copleşit de emoţie. Am făcut asta pentru întreaga Spanie”, a declarat Aragones, care a dansat apoi alături de jucătorii săi.

×
Subiecte în articol: sport