x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spectacol portocaliu

Spectacol portocaliu

de Mihai Igirosanu    |    14 Oct 2007   •   00:00
Spectacol   portocaliu
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

In frunte cu selecţionerul Marco Van Basten, olandezii au preferat plaja din Mamaia, in vreme ce tricolorii, fără Victor Piţurcă, rămas la Hotelul Rex, au mers intr-un club de bowling şi biliard.

In frunte cu selecţionerul Marco Van Basten, olandezii au preferat plaja din Mamaia, in vreme ce tricolorii, fără Victor Piţurcă, rămas la Hotelul Rex, au mers intr-un club de bowling şi biliard.

Puţin după ora 11:00, Van Basten şi-a scos vedetele de 24 de carate pe plaja din spatele hotelurilor Iaki şi Mamaia, la ultimul stabiliment fiind cazaţi ofi-cialii şi sponsorii federaţiei batave. Incăntaţi de mare, starurile Van Nistelrooy, Robben sau Van Bronckhorst s-au plimbat timp de aproape o jumătate de oră de-a lungul plajei.

DIFERENŢĂ. Pe toată durata plimbării, olandezii au fost flancaţi de numeroşi jandarmi şi bodyguarzi, care n-au permis nimănui să se apropie prea mult de Van Basten şi de elevii săi. După ce s-au săturat să admire marea calmă şi să respire briza, jucătorii s-au retras către un restaurant al Hotelului Iaki, nu inainte ca vedetele Robben şi Van Nistelrooy să se pună pentru căteva momente la dispoziţia unor tineri admiratori, asta chiar dacă jandarmii dădeau do-vadă de exces de zel. Calmi şi bine dispuşi, cei doi mari jucători s-au pozat pe rănd cu micuţii suporteri, provocăndu-le acestora o mare bucurie. Spre deosebire de adversarii lor, tricolorii nu s-au abătut de la tradiţionalul lor obicei de a se relaxa inaintea unui meci jucănd biliard sau bowling. Fără selecţionerul Piţurcă, Lobonţ, Mutu şi compania s-au imbarcat in autocar şi s-au deplasat la mai puţin de un kilometru de hotel, intr-un club de jocuri, acolo unde au zăbovit aproximativ o oră.

"ORANJE". In vreme ce echipele şi-au efectuat obişnuita repriză de relaxare, suporterii olandezi sosiţi in Romănia in număr de aproximativ 1.500 au impănzit străzile şi barurile din Constanţa, oferind un adevărat spectacol de sunet şi culoare. Imbrăcaţi aproape complet in portocaliu, fanii "oranje", aşa cum se autodenumesc, au uitat de rivalităţile dintre Ajax, Feyenoord sau PSV şi au dat iama in berea din Romănia. "Acasă, in Olanda, o bere ne costă de două ori mai mult", s-a confesat unul dintre suporteri.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport s-au