x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Spitalul de Urgenta Dinamo vs Stiinta

Spitalul de Urgenta Dinamo vs Stiinta

18 Noi 2004   •   00:00

La Craiova, antrenorul Ioan Andone va fi nevoit sa improvizeze, neputand conta pe Danciulescu, Florentin Petre, Lucian Goian si Vlad Munteanu, accidentati, plus suspendatul Grigorie. In schimb, oltenii vor avea efectivul complet.

DANIEL STAN, VICENTIU NEAGOE

Suporterii olteni asteapta parca mai increzatori ca niciodata meciul de duminica, in compania lui Dinamo. Mai mult, oltenii au aratat o crestere in joc in ultimele etape, in timp ce "cainii" isi continua seria fluctuanta. Insa cel mai important atu il reprezinta absentele importante din lotul dinamovist.

REVANSA. Sezonul trecut, Dinamo a invins Universitatea in ambele partide, 1-0 la Craiova si 2-1 in "Groapa", ultimul meci fiind unul la finele caruia oltenii au contestat arbitrajul. Din acest motiv si nu numai, suporterii "Stiintei", a caror ura fata de Dinamo si de Gigi Netoiu este arhicunoscuta, nu concep ca favoritii sa nu-si ia revansa. "Asteptam acest meci inca de anul trecut. De altfel, pe Dinamo ii asteptam mereu cu «dragoste». Vrem sa razbunam acele esecuri si sa demonstram ca Universitatea nu va muri. Sper ca fotbalistii nostri sa inteleaga acest lucru si ii asiguram ca noi vom fi al 12-lea jucator. Sunt convins ca, prin aportul publicului, vom avea 2-0 inca de la cabine", a declarat liderul fanilor, Gabi "Blondu’".

ECHIPA PACII. Dupa eventul din sezonul trecut, Dinamo a intrat intr-o pasa neagra, rezultatele negative obligand conducerea sa schimbe obiectivul. "Am renuntat la lupta pentru titlu. Nu ne ramane decat o participare in cupele europene", a anuntat Cristi Borcea. De altfel, in aceste 13 etape, Dinamo s-a dovedit a fi un fel de "echipa a pacii", cedand puncte atat acasa, cat si in deplasare si fiind invinsa de eternele rivale, Steaua si Rapid.

PLUTON. In total, cu 7 esecuri la activ, campioana a ajuns o simpla echipa de pluton, iar la Craiova va fi vaduvita si de trei titulari de baza: Danciulescu si "capitanul" Florentin Petre, accidentati, si Grigorie, suspendat, lista mai cuprinzandu-i pe Vlad Munteanu si pe Lucian Goian, ambii cu probleme medicale. In schimb, Universitatea nu are nici o problema majora de efectiv, managerul general Pavel Badea avand la dispozitie intregul lot de jucatori. Doar fundasul Marius Iordache este incert, dar se spera ca el sa fie recuperat pana la ora meciului.

SE JOACA DE LA 20:15
Inca patronul Universitatii Craiova, Dinel Staicu, a anuntat, in premiera, ca jucatorii vor fi recompensati pentru o eventuala victorie in fata lui Dinamo din banii proveniti din vanzarea biletelor. Se mizeaza pe o asistenta de minimum 30.000 de spectatori. Cum pretul unui tichet este unic, 50.000 de lei, indiferent de locul ocupat in stadion, se conteaza pe incasari de peste 1,5 miliarde de lei, din care Plesan si compania ar urma sa-si primeasca primele. Un calcul sumar ar arata ca fiecare jucator ar urma sa incaseze in jur de 3.300 de euro, cea mai mare prima de la cea incasata la meciul cu FC National, din 2002, cand patron era Gigi Netoiu si a ajuat-o pe Dinamo sa castige titlul. Altfel, meciul se va desfasura tot in nocturna, de la ora programata initial, 20:15, TVR 1, care va transmite in direct, neacceptand ora propusa de cele doua, 14:00.

"SA DAM TOT", SPUNE "CHINA"
Unul dintre titularii de baza ai lui Dinamo din acest sezon, Andrei Margaritescu, sustine ca echipa trebuie sa dea tot in meciul de la Craiova. "Trebuie sa obtinem maximum din fiecare meci. Din acest motiv, trebuie sa dam totul pe teren, mai ales duminica, la Craiova. Oricum, e prea devreme pentru calcule, chiar daca noi suntem departe de lider. Dar mai este timp", a declarat cel poreclit "China". Referitor la partea financiara, conducerea gruparii din Stefan cel Mare inca nu a anuntat o suplimentare a primei normale la un succes in deplasare, anume 800 de dolari. Este posibil insa ca in zilele urmatoare oficialii dinamovisti sa pluseze, asa cum au facut-o intotdeauna inaintea unui meci important. "Ei sa joace si sa scoata un rezultat pozitiv, ca de bani ne ocupam noi", a declarat un oficial al "ros-albilor".

Corneliu Stroe : "Am refuzat oferta de manager!"

Fostul presedinte al "Craiovei Maxima", Corneliu Stroe, a recunoscut ca a fost contactat de Dinel Staicu si de primarul Antonie Solomon, dar momentan sustine ca nu se poate implica la Universitatea.
MARIO MORCOV

NEAGA. Stroe spune ca nu se va implica la Craiova

Jurnalul National: Domnule Stroe, va reintoarceti in fotbal?
Corneliu Stroe: Nu! Nu am timp sa ma ocup acum de treaba asta. Am in spinare o facultate si am o multime de obligatii. Timpul nu-mi permite sa ma ocup si de fotbal.

Totusi, sunt zvonuri care sustin ca dvs., Rodion Camataru si Sorin Cartu o sa faceti parte din noul staff al Universitatii...
Am fost contactat de primarul Solomon si de Dinel, dar i-am refuzat. Le-am explicat cum stau lucrurile si le-am facut unele propuneri cu care au fost de acord.

Anume?
Am discutat cu Sorin Cartu pentru functia de antrenor, iar ca presedinte am propus un om din marea echipa a Universitatii. M-am gandit ca Rodion Camataru sa fie presedinte, iar Pavel Badea vicepresedinte. Sau invers. Cel mai probabil, va veni Sorin Cartu.

Nu este sigur?
Sorin mi-a spus ca are de pus la punct anumite probleme financiare cu Universitatea. Mi-a spus ca pana acum a antrenat mai mult gratis la Craiova, ar face-o si acum, dar...

Dar ce?
Vrea si el niste asigurari, nu ca la precedentele mandate. Dar sa avem rabdare pana cand Primaria va prelua echipa si se va rezolva cadrul legal ca forma organizatorica a noii structuri.

O sa ajutati echipa?
Da, insa ca sfatuitor consultant. Nu ma pot implica efectiv. Dar noua forma de patronare, cu implicarea Consiliului local, este cea mai buna solutie.
×
Subiecte în articol: sport dinamo craiova echipa