x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 24 mai 2004

SPORT/Stirile zilei - 24 mai 2004

24 Mai 2004   •   00:00

Azi se reuneste lotul pentru meciul cu Irlanda

Astazi de la ora 13:00, la Casa Fotbalului, va avea loc reunirea lotului national, care joi va disputa la Dublin un meci amical in compania Irlandei. Alaturi de stranierii Lobont, Stelea, Stoican, Iencsi, Rat, O. Petre, Dancia, Soava, Cernat, Mutu, Ganea si M. Niculae, selectionerul Anghel Iordanescu a convocat si 10 jucatori din campionatul intern. Este vorba de stelistii Radoi, Dica, Neaga si Fl. Dumitru (foto), dinamovistii Danciulescu, Barcauan, Alexa si Fl. Petre, craioveanul Plesan si galateanul Ghionea. Acestia vor decola spre capitala Irlandei marti, la ora 14:00, cu o cursa charter.

Lucescu a debutat cu dreptul

Chiar daca a anuntat ca nu va sta pe banca tehnica a lui Sahtior Donetk decat din sezonul urmator, Mircea Lucescu si-a intrat deja in paine la noua sa echipa. Cu el in tribuna (foto), Sahtior a invins categoric formatia Karpaty Lviv, cu 5-0, apropiindu-se la 3 puncte de liderul Dinamo Kiev. Doua dintre goluri au fost inscrise de romanii Razvan Rat si Ciprian Marica, ultimul introdus pe teren dupa pauza. Ceilalti compatrioti ai nostri, Flavius Stoican si Daniel Florea, au jucat titulari. Formatia de pe primul loc in campionatul Ucrainei, Dinamo Kiev, cu Tiberiu Ghioane titular, a fost invinsa, in deplasare, cu 1-0 de echipa Dnipro Dnepropetrovsk. Ghioane a fost inlocuit in minutul 63 al partidei de Florin Cernat.

Doua titluri la Campionatul European

Romania a obtinut doua medalii de aur, una de argint si una de bronz la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Poznan (Polonia). Echipajul masculin de canoe 4 a reusit si calificarea la Jocurile Olimpice de la Atena. Echipa feminina de kaiac 4, formata din Florica Vulpes, Lidia Talpa, Mariana Ciobanu si Alina Ciurescu, a ocupat primul loc in finala de 1.000 metri, cu 3:23.363. La canoe 4, Mitica Pricop, Andrei Cuculici, Iosif Chirila si Petre Condrat au castigat medalia de argint in finala de 1.000 metri (3:20.771). Echipajul de canoe 4, format din Iosif Anisim, Petre Condrat, Silviu Simoncencu si Florin Popescu, s-a impus in proba de 500 de metri, cu timpul de 1:36.106, in timp ce, la canoe 2, cuplul Florin Popescu - Silviu Simioncencu s-a clasat pe locul 3. In proba de kaiac 4, Marian Baban, Vasile Curuzan, Alexandru Ceausu si Vasile Stefan s-au clasat pe locul 4 in finala la 1.000 m, cu 2:56.619. Tot pe pozitia a 4-a au venit Florin Popescu si Silviu Simioncencu in finala de canoe 2 pe distanta de 1.000 m, cu timpul de 3:36.285.

Manchester a luat Cupa

Manchester United a castigat Cupa Angliei, dupa ce a invins, sambata, (1-0), formatia Millwall, din liga a doua, in finala competitiei, disputata pe arena „Millennium Stadium", din Cardiff. Golurile au fost inscrise Cristiano Ronaldo (’43) si Ruud van Nistelrooy (’65 - pen. si 81). Millwall va evolua in Cupa UEFA, Manchester asigurandu-si prezenta in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, incheind campionatul pe locul 3.

Romania a iesit campioana

Reprezentativa de rugby a Romaniei a castigat finala Campionatului European „under 20", dupa ce a invins, la Constanta, cu scorul de 26-6 (5-6), selectionata Georgiei. Echipa noastra a reusit 3 eseuri, prin Garbau, Sarbu si Sponte, in timp ce Calafeteanu a transformat 2 lovituri de pedeapsa. In finala pentru locurile 3-4, disputata tot la Constanta, echipa Rusiei a invins, cu scorul de 28-19 (23-0), nationala Spaniei.

HCM Constanta - Dinamo, in finala

Echipa HCM Constanta s-a calificat in finala Ligii Nationale de handbal masculin, cu scorul general de 2-0, dupa ce a invins formatia Uztel Ploiesti, in al doilea meci al semifinalelor play-off-ului competitiei. Constantenii au reusit sa se impuna cu scorul de 34-30 (20-13). In finala, handbalistii de la HCM vor intalni pe Dinamo Romconstruct. Bucurestenii au invins formatia HC Minaur Baia Mare, scor 40-24 (20-16). Primul meci al finalei se va disputa pe 1 iunie, la Bucuresti, urmatoarele doua partide urmand sa aiba loc la Constanta, pe 4 si 5 iunie, deoarece HCM ramane pe locul intai in clasamentul intrecerii interne.

Remin Deva a pierdut Challenge Cup

Echipa de handbal feminin Universitatea Remin Deva a pierdut finala Challenge Cup, desi a invins, acasa, cu scorul de 33-29 (16-13), formatia germana FC Nurnberg, in mansa secunda a ultimului act al competitiei. In primul tur, disputat saptamana trecuta, in deplasare, handbalistele din Deva au fost intrecute cu scorul de 29-23. Cele mai multe goluri pentru gazde (14) au fost reusite de Elena Avadanii, care a jucat accidentata, cu o fisura la vertebra cervicala 2. Inainte de inceperea meciului, Avadanii a semnat un act, prin care a declarat ca joaca pe propria raspundere. Remin Deva a castigat Challenge Cup in urma cu 2 ani.
×
Subiecte în articol: sport finala echipa invins