x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORT/Stirile zilei - 28 septembrie 2004

SPORT/Stirile zilei - 28 septembrie 2004

28 Sep 2004   •   00:00
SORIN CARTU IL AVERTIZEAZA PE IOAN ANDONE. Antrenorul echipei Otelul Galati, Sorin Cartu, a carui echipa a fost eliminata in turul preliminar al Cupei UEFA de Partizan Belgrad (0-0 si 0-1), este de parere ca Dinamo va avea probleme in returul cu gruparea belgradeana. "L-am avertizat pe Andone inca din meciul tur de forta lui Partizan. Daca nu-si va depasi conditia din campionat, Dinamo nu are vreo sansa. Am incredere in fotbalisti precum Danciulescu, Tames sau Claudiu Niculescu. Pot rupe ritmul oricand. Este nevoie de presing permanent, sarbii sunt lenti", a spus tehnicianul.

ATACAM PROMOVAREA. Ieri-dimineata, la sediul Clubului Sportiv al Jurnalistilor (CSJ) a avut loc tragerea la sorti a grupelor campionatului presei la fotbal, Divizia B. Sub atenta supraveghere a presedintelui CSJ, Dumitru Visan, operatiunea a fost efectuata de secretarul general al forului, Sorin Utica. Echipa Jurnalului National, care are ca obiectiv promovarea in prima divizie, va juca in grupa D, alaturi de Impact Publicitar, TVRM si Independent. Iata si componenta celorlalte trei grupe: Pro TV, TV Mania, Fanatik, TVR (gr. A), Gardianul, Europa FM, Banii Nostri, Realitatea Romaneasca (gr. B), Romantic FM, OTV, Atac, Alfa TV (gr. C). Competitia va debuta lunea viitoare, la Sala Antilopa.

ROMANI IN EUROPA. Cornel Frasineanu a inscris un gol in partida terminata la egalitate, scor 1-1, de echipa sa, Bursaspor, pe teren propriu, in fata lui Karagumruk Kyoto, in etapa a V-a a ligii secunde din Turcia. Marius Mitu a fost titular in partida pe care echipa sa, Lierse, a pierdut-o pe teren propriu, cu scorul de 0-1, in fata lui St. Truiden. Iulian Filipescu si Mihai Tararache au evoluat la FC Zürich pe toata durata partidei castigate, cu scorul de 2-0, in fata lui Grasshoppers, iar Adrian Ilie a fost rezerva. Servette Geneva, cu Viorel Moldovan pe teren timp de 90 de minute, a invins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, pe FC Thun. In Spania, Constantin Galca a evoluat pe toata durata meciului pierdut de Almeria, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, in fata Salamancai. Laurentiu Rosu a evoluat pentru formatia Recreativo Huelva pana in minutul 49 al partidei pierdute, pe teren propriu, scor 0-1, cu Racing Ferrol. Catalin Munteanu a fost titular la Real Murcia, in partida pe care a terminat-o la egalitate, scor 1-1, cu Celta Vigo. Catalin Racanel a fost titular in partida pe care Eintracht Trier a castigat-o, pe teren propriu, 2-0, impotriva formatiei Unterhaching. Marius Baciu a evoluat pe toata durata partidei pe care Oberhausen a pierdut-o, in deplasare, scor 2-6, cu Eintracht Frankfurt.

REGHECAMPF, INTERZIS LA 11 M. Fundasul echipei Energie Cottbus, Laurentiu Reghecampf, care a ratat, miercuri, la loviturile de departajare in meciul cu Hanovra ’96, din 16-imile Cupei Germaniei, determinand eliminarea formatiei sale din competitie, nu mai are voie sa execute penalty-uri. Energie Cottbus a fost eliminata din Cupa Germaniei de Hanovra ’96, scor 2-2, 4-5 la loviturile de departajare, Reghecampf ratand penalty-ul decisiv. Antrenorul Eduard Geyer a declarat ca Reghecampf nu va mai fi desemnat sa execute penalty-uri. "Mai intai trebuie sa isi revina dupa ratarea din Cupa. Cand isi va recapata increderea in sine, va putea executa din nou penalty-uri", a declarat Geyer.

ANDRE AGASSI SE ODIHNESTE. Capitanul echipei de Cupa Davis a SUA, Patrick McEnroe, nu exclude varianta de a-l convoca pe Andre Agassi pentru finala competitiei, programata sa aiba loc in perioada 3-5 decembrie. "Daca nu ma insel, el a castigat Internationalele Frantei. Am mai multe optiuni. Daca Andre ma va contacta, voi discuta cu el si vom vedea ce vom face. El este capabil sa aiba o evolutie buna pe zgura. Daca este interesat si disponibil, stie numarul meu de telefon si eu il stiu pe al lui", a spus McEnroe. SUA va intalni echipa Spaniei, in finala Cupei Davis, care va avea loc intr-un oras spaniol ce urmeaza sa fie stabilit.

HANESCU CONTRA DAVIDENKO. Tenismanul Victor Hanescu il va intalni pe rusul Nikolai Davidenko, cap de serie numarul 4, in runda inaugurala a turneului de la Palermo, dotat cu premii in valoare totala de 375.500 de euro. Daca va trece de Davidenko, Hanescu va juca, in faza urmatoare, cu invingatorul partidei dintre spaniolul Marc Lopez si un jucator venit din calificari.

ROMANII AU LUAT TOT! S-a tras cortina peste a III-a editie a "Cupei Mondiale de Pescuit la Crap", desfasurata pe lacul Sarulesti. Marele premiu, in valoare de 24.000 de euro, a revenit echipei Sergiu Tofan - Cosmin Bobea, a caror captura finala a cantarit 77,300 kg. Desi au condus timp de patru zile, Iliuta Goean si Radu Popescu au pierdut "pe ultima suta", reusind doar 73,050 kg, rezultat in urma caruia au intrat in posesia a 16.000 de euro. In fine, locul III a revenit echipei mixte romano- britanice Robert Raduta jr. (fiul organizatorului Robert Raduta) si Chris Woodrow, care au pescuit 69,300 kg si au castigat un CEC in valoare de 10.000 de euro. La competitie au participat 112 pescari din 23 de tari, inclusiv din Japonia. (Daniel Stan)
×
Subiecte în articol: sport teren