x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sportivii au voie în bazine acoperite sau în aer liber. Competițiile, după 1 iunie, fără spectatori

Sportivii au voie în bazine acoperite sau în aer liber. Competițiile, după 1 iunie, fără spectatori

28 Mai 2020   •   22:01
Sportivii au voie în bazine acoperite sau în aer liber. Competițiile, după 1 iunie, fără spectatori

Activitățile de pregătire fizică a sportivilor se pot desfășura în bazine acoperite sau aflate în aer liber, pregătirea se poate face și în spații închise, dar competițiile se desfășoară fără spectatori și se evită sportul de contact, au stabilit autoritățile pentru perioada ce urmează după 1 iunie.

Potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), din data de 1 iunie se permite organizarea și desfăşurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Tot din 1 iunie se va permite organizarea și desfășurarea în bazine acoperite sau aflate în aer liber, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, fără participarea spectatorilor, de asemenea, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Desfășurarea, de către sportivii profesioniști, a activităților de pregătire fizică în spații închise, este permisă, dar cu respectarea regulilor de distanțare între participanți

„Să se asigure minim 7 mp/persoană și cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului”, se arată în hotărârea CNSU.

Potrivit documentului citat, măsurile nu se aplică activităților de pregătire și competițiilor sportive din domeniul sporturilor de contact.

(sursa: Mediafax)

×