x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SPORTUL - Polonezii n-au bani

SPORTUL - Polonezii n-au bani

de Sorin Anghel    |    07 Dec 2005   •   00:00
SPORTUL - Polonezii n-au bani

Wisla Cracovia l-ar putea aduce pe Dan Petrescu numai daca o banca din Polonia accepta sa-i plateasca romanului salariul anual de 300.000 de euro.

Dupa ce Mircea Sandu a castigat alegerile pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Dan Petrescu a anuntat ca intentioneaza sa paraseasca campionatul intern. Motivul pentru care a decis sa faca acest lucrul este legat de stransa prietenie care il leaga pe antrenorul Sportului de Gica Popescu, invinsul Nasului.

AMINTIRI. Succesul pe care l-a avut in Anglia, unde a jucat ani buni pentru Chelsea, nu i-a lasat reci pe britanici. Prima oferta pe adresa "Bursucului" a venit din partea celor de la Nothingam Forest. Fosta castigatoare a Cupei Campionilor activeaza in liga a treia, dar lupta pentru promovarea in esalonul secund. Desi a anuntat ca va pleca la prima oferta venita din strainatate, antrenorul formatiei din Regie a ezitat sa plece in Marea Britanie, temandu-se de faptul ca s-ar putea pierde in anonimat.

SPECULATIE. Nu a mai trecut mult timp si presa din Turcia a vehiculat varianta ca Dan Petrescu ar putea ajunge pe banca lui Fenerbahce. "Toata presa ma transfera, dar eu deocamdata sunt la Sportul. Ma transfera numai ziaristii, pacat ca nu o fac si echipele", a spus la vremea respectiva tehnicianul "studentilor".

CONCRET. Cea mai reala oferta avuta de fostul fundas dreapta al echipei nationale din vremea Generatiei de Aur a venit de la Wisla Cracoviei. Aflata intr-un moment de criza, in ciuda pozitiei de lider din campionat, formatia poloneza i-a oferit romanului un salariu anual de 300.000 de euro. Petrescu a si fost la Cracovia, pentru a-si vedea la lucru posibila viitoare echipa, dar nu a semnat inca un contract. Ieri, presedintele Wislei, Andrzej Bas, a anuntat ca echipa sa ar putea continua cu Tomasz Kulawik pe banca tehnica. Motivul il reprezinta faptul ca fostul antrenor, Henryk Kasperczak, demis in aceasta toamna, isi primeste in continuare salariul lunar, care se cifreaza la 20.000 de euro, iar polonezii nu i-ar putea satisface lui Petrescu pretentiile financiare. Salvarea ar putea veni de la o banca din Polonia, care ar putea sa-i plateasca "Bursucului" salariul anual de 300.000 de euro, dar deocamdata intre Wisla si institutia bancara nu a fost stabilita vreo colaborare.

SIMAN SI-A DAT ACORDUL
Patronul Sportului, Vasile Siman (foto), si-a dat acordul ca Dan Petrescu sa mearga in Polonia pentru a negocia cu Wisla Cracovia. "Mi-am dat doar acceptul de a se duce in Polonia si de a discuta. Vom vedea daca va semna sau nu cu Wisla. Momentan, Dan Petrescu este antrenor la Sportul, dar recunosc ca e posibil sa semneze cu Wisla. Rezilierea intelegerii cu noi nu e o problema. Dar poate merge in Polonia si se razgandeste. Sau se razgandesc polonezii, cine stie?", a spus Siman, care a adaugat ca tehnicianul nu are nevoie de o dezlegare pentru a putea semna cu alt club. "Niciodata nu s-a intamplat ca un antrenor sa paraseasca Sportul decat in schimbul unei sume de bani. Dan Petrescu nu are nevoie de nici o dezlegare ca sa plece", a mentionat Siman, care nu a primit un raspuns din partea lui Viorel Moldovan privind preluarea postului de antrenor.

ECHIPA
Daca ajunge la Wisla Cracovia, Dan Petrescu nu ar pleca cu mana goala din Regie. Trei dintre jucatorii aflati sub contract cu Sportul l-ar putea insoti. Este vorba de Tiberiu Balan, de Costin Lazar si de Ionut Mazilu, care ar putea imbraca tricoul formatiei cunoscuta si sub numele de "Steaua Alba". Cei trei ar putea pleca la pachet, in schimbul sumei de 1,5 milioane de euro. Cu acesti bani in cont, Sportul Studentesc i-ar permite lui Dan Petrescu sa plece gratis. De asemenea, pe lista de achizitii a celor de la Wisla Cracovia mai figureaza dinamovistul Stefan Grigorie si rapidistul Emilian Dolha, aflat in dizgratia clubului giulestean.
×
Subiecte în articol: sport petrescu sportul wisla dan