x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi 2007, anul lui Miklos

2007, anul lui Miklos

de Sorin Anghel    |    28 Dec 2007   •   00:00
2007, anul lui Miklos

Edit Miklos a reuşit in 2007 cel mai mare rezultat din istoria schiului alpin romănesc, locul 6 in proba de coborăre de la Campionatul Mondial de Juniori desfăşurat in martie in Austria.

Â


Edit Miklos a reuşit in 2007 cel mai mare rezultat din istoria schiului alpin romănesc, locul 6 in proba de coborăre de la Campionatul Mondial de Juniori desfăşurat in martie in Austria.

Anul acesta poate fi considerat unul aparte. Edit Miklos a dat marea lovitură in luna martie, la Campionatul Mondial de Juniori de la Altenmarkt-Zauchensee-Flachau. Romănca s-a clasat pe locul 6 in proba de coborăre, acesta fiind cel mai bun rezultat obţinut vreodată de un schior romăn. Performanţa sa i-a adus respect din partea colegilor şi adversarilor, care o consideră, impreună cu oficialii Federaţiei Romăne de Schi şi Biatlon, cea mai bună schioare din 2007.

Tofalvi a confirmat

Biatlonista Eva Tofalvi (foto), considerată cel mai important nume din lumea sporturilor de iarnă, a fost desemnată cel mai bun sportiv in anul 2007 de către FRSB. Ea a obţinut locul 6 la Campionatul Mondial de Biatlon pe role desfăşurat in Estonia, la Oteepa, in proba de 7,5 kilometri. Practic, cele mai bune rezultate au fost obţinute de biatlonişti. Reka Ferencz, din Gheorgheni, a avut un final de an senzaţional. Ea a obţinut două medalii de aur in etapa de Cupa Europei desfăşurată in perioada 13-14 decembrie la Bansko.

Sărituri cu schiurile

Paul Pepene reprezintă marea speranţă a schiului fond din Romănia. De altfel, rezultatele sale din 2007 il recomandă ca fiind cel mai bun fondist al acestui an. La sărituri cu schiurile situaţia este jalnică. Mihai Damian (foto) este sportivul cu cele mai bune rezultate proaste. In ceea ce priveşte proba de snowboard, Corina Grădinaru a fost desemnată de FRSB drept cea mai bună specialistă a acestui sport. Riderii il consideră lider absolut peste Romănia pe Kinda Geza din Miercurea-Ciuc.

Gondola din Azuga

Anul 2007 a fost unul al investiţiilor in instalaţii de transport pe cablu. La Piatra-Neamţ, de Crăciun, a fost inaugurat telescaunul de pe părtia Cozla. Dar pentru că nu e destulă zăpadă, iar instalaţia de zăpadă artificială incă nu e gata, condiţii de schi nu prea sunt. In plus, nici lucrările la telegondolă nu sunt incă terminate. Tot o telegondolă cu căntec a apărut şi la Sinaia. Ea a devenit pănă la urmă funcţională zilele acestea, dar turiştii nu prea o folosesc. Cea mai eficientă telegondolă construită in acest an este cea de la Azuga (foto).

Â

×
Subiecte în articol: ski express