x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi 2017, un an cu multe schimbări de nr 1 mondial în tenisul feminin. Halep are 13 săptămâni de „vechime în post”

2017, un an cu multe schimbări de nr 1 mondial în tenisul feminin. Halep are 13 săptămâni de „vechime în post”

de Dan Constantin    |    28 Dec 2017   •   11:33
2017, un an cu multe schimbări de nr 1 mondial în tenisul feminin. Halep are 13 săptămâni de „vechime în post”
Sursa foto: captura digisport

Anul 2017 a consemnat multe schimbări la vârful ierarhiei mondiale în tenisul feminin. Simona Halep a devenit nr 1 mondial în 9 octombrie și are deja o „vechime” de 13 săptămâni pe acest loc la care se ajunge greu și se păstrează și mai greu.

La începutul anului, lider mondial era Angelique Kerber, care s-a menținut  20 de săptămâni consecutiv în această postură. La 20 ianuarie Serena Williams revine pentru o scurtă perioadă în poziția de lider,pe care o cedează tot Angelicăi Kerber. Jucătoarea germnă are o revenire de 9 săptâmăni în fruntea top-ului, pentru a fi detronată de Karolina Pliskova. Cehoaica se menține  8 săptămâni în frunte, cedând locul Garminei Muguruza. După 4 săptâmăni locul de onoare este cucerit de Simona Halep, care încheie anul competițional pe această poziție.

Interesant este că în clasamentul WTA la zi, Kerber și Serena Williams, liderii de la începutul anului, au căzut  până pe locurile 21 și , respectiv 22, pe care încheie anul. Williams nu a participat la turnee deoarece a născut, dar Kerber a avut un final de an catastrofal .

 

2018 se anunță cu posibile schimbări, diferențele de puncte între jucătoarele din top 5 fiind foarte mici. Halep are 6175 puncte, cu doar 40 mai multe decât Muguruza, iar Woznyacki stă la cutie, cu doar 160 de puncte în spatele liderului mondial. Pliskova și Venus Williams, cu 5730 p și 5597 p, pot ajunge în frunte după un turneu câștigat. Iată de ce interesul pentru debutul în 2018 este enorm, iar Openul Australiei, cu multe puncte în joc, va putea aduce schimbări majore în clasamentul mondial.

×
Subiecte în articol: simona halep