x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi 4 iulie, victorie americană!

4 iulie, victorie americană!

de Sorin Anghel    |    04 Iul 2011   •   21:00
4 iulie, victorie americană!

• Redon
Caravana Turului Frantei a ajuns ieri dupa-amia­za la Redon, un oras cu 10.000 de locuitori, aflat la granita dintre Bretania si Loire – Atlantique. Localitatea este c­u­nos­cuta in randul iubitorilor de canotaj si caiac datorita concursurilor care se organi­zeaza aici. La Redon, in luna septembrie, va avea loc primul festival olimpic pentru spor­turi in aer liber. Jurnalul National a ajuns in vestul Hexagonului, insa pe sosea, folosind un Renault Megane Sport Tou­rer. Masina se comporta excelent pe taram fran­tuzesc, fiind o veritabila regina a sosele­lor atat in traficul aglomerat, unde se strecoara 'romaneste', ca un peste, cat si atunci cand drumul este liber si se poate circula cu 140 km/h.

In cursa, cinci baieti au evadat inca de la inceput, au stat in fata multa vreme, dupa care, spre final, au fost 'inghititi' de plutonul favo­ri­ti­lor. N-au lipsit nici cazaturile, chiar daca au fost putine si fara urmari in clasamentul general. Dupa 198 de kilometri, primul a trecut linia de sosire americanul Tyler Farrar. O victorie care a venit perfect, chiar de Ziua Na­tio­na­la a SUA. Rutierul a reusit sa castige cursa in urma sprintului din final. Tricoul galben a ramas tot la norvegianul Thor Hu­shovd, care a trecut linia de sosire im­preu­na cu David Millar, Cadel Evans si Andy Schleck. Cu acelasi timp – 4h 20’21' – a fost inregistrat si spaniolul Alberto Contador, astfel ca nu au intervenit schimbari in clasamentul general.

Tricoul verde a fost ad­judecat de Jose Joaquin Rojas, de la Mo­vis­tar, in vreme ce Philippe Gilbert poarta tri­coul alb cu buline rosii. Astazi are loc etapa a 4-a, pe o distanta de 172,5 kilometri, de la Lorient pana la Mur-de-Bretagne. Sosirea va fi in panta, asa cum s-a intamplat in prima etapa, la Les Herbiers. Plutonul se poate rupe pe dealurile din Bretania. Mai multe stiri despre Turul Frantei gasiti pe www.jurnalul.ro.

Voeckler, adorat
Etapa de ieri a fost ultima in care s-a pedalat prin regiunea Vendee. Francezul Thomas Voeckler, de la Europcar, a fost folosit de oficialitatile locale pentru a promova startul Marii Bucle, astfel ca rutierul este un adevarat idol pentru taranii din vestul Hexagonului. Acesta a sperat chiar ca poate castiga in prima etapa. 'L-am urmarit pe Vinokourov atunci cand a atacat, dar Gilbert a venit pe contra-atac si n-am putut sa-l mai urmez', a povestit Voeckler momentele petrecute inaintea finalului de la Les Herbiers.

Contador spera
In ciuda debutului dezamagitor din Marea Bucla, Alberto Contador nu se preda. 'Nu exista nici un motiv pentru a schimba tactica noastra. Contador este puternic. Suntem constienti ca intarzierea pe care o are el acum nu va putea fi recuperata pana la intrarea in Pirinei. Abia acolo vom vedea ce este de facut', a declarat Bjarne Riis, managerul Saxo Bank. Rutierul spaniol re­cu­noaste ca nu se astepta ca dupa primele etape sa fie depasit atat de mult de rivalii sai.

×
Subiecte în articol: turul frantei