x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi A rămas armă

A rămas armă

27 Noi 2008   •   00:00
A rămas armă

Despre Alexandra Rusu (25 de ani) se leagă cea mai ciudată întâmplare din istoria participărilor României la Jocurile Olimpice de Iarnă.



În 2002, atunci când Salt Lake City a găzduit "Olimpiada Albă", sportiva legitimată la Dinamo Bucureşti a avut surpriza să constate că la sosirea în Statele Unite ale Americii arma i-a fost rătăcită de compania aeriană cu care a călătorit din ţară până dincolo de Oceanul Atlantic.

"Eram foarte tânără atunci şi nu ştiam ce se petrece. Când am ajuns pe aeroportul din America şi am văzut că nu îmi vine arma, m-am panicat. Toţi cei de acolo ridicau din umeri. Până la urmă am folosit arma unui coleg şi am participat la prima Olimpiadă din viaţa mea", îşi aminteşte Alexandra, care anul acesta s-a căsătorit cu Ionuţ, fratele lui Gheorghe Stoian, antrenorul lotului naţional feminin de biatlon. Dacă s-ar face un clasament al celor mai frumoase femei din sportul românesc, Alexandra ar ieşi cu siguranţă învingătoare.

GLORIE. Pentru orice român care practică sporturile de iarnă participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă reprezintă maximul posibil. Alexandra Rusu este una dintre fetele care se mândreşte cu două prezenţe la Olimpiadă. "Salt Lake City, în 2002, şi Torino, în 2006, au fost momentele mele cele mai frumoase din viaţa de sportivă", explică Rusu.

MOTIVAŢIE. Ca să îşi facă viaţa mai frumoasă, fetele din lotul naţional ştiu să zâmbească la fiecare antrenament. "Facem pariuri între noi, ca să ne distrăm, să fim mai motivate. Cine trage cel mai prost la antrenament trebuie să cumpere pentru fiecare câte o prăjitură. După şedinţa de pregătire mergem la cofetărie", spune amuzată Alexandra. Fiind o sportivă de valoare, clubul său a răsplătit-o cu gradul de subinspector în poliţie.

×
Subiecte în articol: schi fond/biatlon