x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi A venit rândul tenisului

A venit rândul tenisului

de Vicentiu Neagoe    |    01 Feb 2012   •   21:00
A venit rândul tenisului

'In urma verificarilor efectuate asupra actelor contabile in perioada 2001-2008, Federatia Romana de Tenis a identificat o serie de suspiciuni privind nereguli financiare. In acest sens, astazi, 01. 02. 2012, Fe­deratia Romana de Tenis a sesizat Directia Nationala Anticoruptie', se mentioneaza intr-un comunicat al forului condus de Ruxandra Dra­gomir. In acea perioada, la conduce­rea Federatiei s-a aflat Ilie Nastase. Acesta a demisionat din functie de presedinte la 12 februarie 2008, dupa declansarea scandalului legat de organizarea la Sibiu a meciului de Cupa Davis Romania – Franta.

Atunci, presa centrala a scris ca federatia ar fi 'umflat' cheltuielile de organizare a intalnirii din cadrul grupei Mondiale a Cupei Davis. De la alegerile pentru presedintia Fede­ra­tiei Romane de Tenis din 24 februarie 2009, Ilie Nastase s-a aflat intr-un conflict permanent cu actualul presedinte Ruxandra Dragomir. Fostul mare campion a reactionat in stilu-i caracteristic la aflarea vestii. 'Sa ma dea in judecata dupa ce i-am lasat cu cateva milioane de euro in contul federatiei cand am plecat. Acum ce sa fac, sa plang ca ma trimite ea la DNA? Si eu repede o sa ma duc la DNA, uite acum ma urc in avion si vin in tara, ca sunt in Franta. Imediat ma duc, ca mi-e o frica de DNA si de Ruxandra Dragomir…

In Romania, orice prost poate face plangeri penale la DNA sau in alta parte. Dar sa aduca dovezi, nu? Asa, pe gura, putem toti sa acuzam, dar sa aducem si dovezi. Stiti cati prosti ma dau pe mine in judecata? Dar ce sa fac, asa este in Romania. Te cheama fara sa aiba dovezi. Si tu, cel acuzat, trebuie sa dovedesti ca esti nevinovat', a spus Ilie Nastase. Directorul general al federatiei, in mandatul lui Nastase, Dumitru Haradau, spune ca este vorba despre o campanie de imagine. 'E foarte sur­prin­zator ca aceste sesizari au aparut dupa atat timp. Eu cred ca este vorba despre o campanie de imagine in conflictul pe care il au cu Nastase. Stiti ca urmeaza alegeri la federatie, si pro­babil asa au ales sa-si faca imagine', a spus Haradau.

×
Subiecte în articol: sporturi