x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Aceeaşi înaintare

Aceeaşi înaintare

de Dragos Stoica    |    15 Sep 2011   •   21:00
Aceeaşi înaintare

La aproape o saptamana de la primul meci sustinut de 'stejari' in cadrul Cupei Mondiale din Noua Zeelanda, elevii lui Romeo Gontineac se vor afla maine dimineata in fata unui examen la fel de dificil. Daca partida cu Scotia s-a incheiat 24-34 in favoarea britanicilor, care au fost surprinsi de forta etalata de romani pe faza de inaintare si n-au putut impiedica marcarea celor doua eseuri ale tricolorilor, situatia pare sa fie diferita in cazul sud-americanilor. Argentinienii sunt recunoscuti drept o formatie care isi cladeste jocul pe o siguranta maxima in faza defensiva, avand una dintre cele mai bune linii de aparare din lume. 'Intalnim o echipa foarte puternica, ce incearca sa intre in turneul celor trei natiuni. Au un joc foarte bine organizat, cu o gramada foarte puternica, dar noi vrem sa contracaram acest lucru printr-un joc foarte bun al jucatorilor de pe trei sferturi si printr-o pozitie de exceptie a celor din gramada', a spus uvertura Danut Dumbrava, care maine va fi rezerva.

In orice caz, 'stejarii' vor pastra aceeasi formula in avanposturi, selectionerul Gontineac anuntand trei modificari fata de garnitura aliniata contra scotienilor. Potrivit acestuia, aripa Ionel Cazan il va inlocui pe Stefan Ciuntu, iar Constantin Gheara va juca in locul lui Ionut Dimofte ca centru. In schimb, Dimofte va intra la deschidere in locul lui Dumbrava, in timp ce mijlocas la gramada va juca Florin Surugiu. In aceste conditii, cu cele trei schimbari si doua mutari tactice, echipa va arata astfel: Dumitras – Lemnaru, Gal, Gheara, Cazan – Dimofte, Surugiu – Tonita, Carpo, Macovei – Petre, Ursache – Ion, Tincu, Lazar, in timp ce rezerve vor fi Bogdan Zebega, Florea, Poparlan, Ianus, Calafeteanu, Dumbrava si Vlaicu.

Pana in prezent, reprezentativele Romaniei si Argentinei s-au mai intalnit de sapte ori, toate partidele incheindu-se cu victoria sud-americanilor. Ultima disputa a avut loc in cadrul Cupei Mondiale din 2003, cand Argentina ne-a administrat o severa corectie, cu 50-3. Partida de maine dimineata, de la Invercargill, va incepe la 6:30 (ora Romaniei), fiind televizata in direct de Digi Sport.

×
Subiecte în articol: rugby sporturi romania - argentina