x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi "Acum nu mai contează ordinea meciurilor!"

"Acum nu mai contează ordinea meciurilor!"

de Marius Mihalcea    |    12 Dec 2010   •   19:17
"Acum nu mai contează ordinea meciurilor!"
Sursa foto: Henning Bagger/AFP

Echipa de handbal feminin a României a învins sâmbătă, la Aalborg, reprezentativa similară a Serbiei, scor 40-28 (20-14), şi s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European din Danemarca şi Norvegia. Fetele lui Radu Voina, care veneau după un eşec nescontat cu Danemarca, au făcut un meci perfect în faţa sârboaicelor, nedându-le acestora nici o şansă.

În Grupa I principală, România va juca, în ordine, cu Croaţia (azi, ora 19:45), cu Muntenegru (mâine, ora 17:45) şi cu Rusia (joi, ora 17:45). 
În vreme ce Danemarca pleacă la drum în această a doua fază a competiţiei cu patru puncte, iar Spania cu nici unul, România se află pe picior de egalitate cu Muntenegru, Croaţia şi cu Rusia, fiecare având câte două puncte. "Nu mai avem ce să mai alegem în această fază. E bine că ne-am calificat, până acum a fost cum a fost, dar acum începe greul. La acest nivel, ce să mai alegem? Când ştii că trebuie să obţii victorii în fiecare meci, nu mai contează ordinea în care vom juca. Important este să iasă aşa cum ne dorim", a declarat antrenorul României, Radu Voina.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristina Gaţu, consideră că jucătoarele lui Radu Voina pot ajunge în semifinalele Campionatului European: "Ur­mă­to­rii trei paşi îi vom face pe aleea sla­vă, adică în compania Croaţiei, Rusiei şi a Muntenegrului. Dacă nu vom rata nimic şi vom arăta că am învăţat ceva din înfrângerea cu Danemarca, vom ajunge în semifinale. Fetele au nevoie de susţinere şi încurajări, fiindcă oricine poate pierde un meci".

Altfel, la finalul grupelor preli­minare, interul naţionalei României, Cristina Neagu, ocupă locul trei în clasamentul golgeterilor şi primul loc la pase decisive. Jucătoarea de la Oltchim a marcat 19 goluri în cele trei meciuri disputate de "tricolore" în Grupa A preliminară, cu Spania, Danemarca şi Serbia, din 36 de aruncări (53% cotă de reuşită, medie de 6,3 goluri pe meci). Neagu este devansată în ierarhia marcatoarelor de croata Kristina Franici (21 goluri) şi de Bojana Popovici (Muntenegru, 20 de goluri).

În Top 10 golgeteri se mai află şi Ionela Stanca, pivotul echipei pregătite de Radu Voina ocupând locul 8, cu 15 reuşite. În clasamentul assist-urilor, Neagu este prima cu o medie de 7,7 pase de gol pe meci.

În semifinalele Europenelor din Danemarca şi Norvegia merg mai departe primele două clasate din grupele principale, care vor juca apoi încrucişat. Echipele care vor termina competiţia pe podium obţin automat calificarea la Campionatul Mondial din 2011.

Vărzaru e out!
În faza a doua a Europenelor, Ra­du Voina nu va mai putea con­ta pe serviciile Cristinei Vărzaru, du­pă ce extrema dreap­tă s-a ac­ci­den­tat grav în debutul meciului cu Serbia, la o fază banală de joc. "Din păcate, pentru Cristina e gata acest Campionat European. A suferit o ruptură musculară în zona tendonului de la gleznă, nu mai avem ce face. În locul ei va veni de acasă Ada Nechita, care va face joncţi­u­nea cu echipa direct la Herning, locul unde vom disputa meciurile din grupa principală", a adăugat tehnicianul "tricolo­re­lor". Ada Ne­chita, care s-a pre­gă­tit cu "n­a­ţi­onala" până la plecarea în Danemarca, a fost lăsată acasă de Radu Voina, an­tre­norul reţinând-o în lot pe Mag­dalena Paraschiv, de la Jolidon Cluj.

×
Subiecte în articol: handbal